Élő Közvetítések

Brazília-Szerbia: káprázatos gól és magabiztos brazil győzelem

Alex Livesey - Danehouse / Getty Images
Alex Livesey - Danehouse / Getty Images
A katari világbajnokság topfavoritjának tartott Brazília a Szerbia elleni 2-0-s győzelemmel kezdte meg a szereplését. Az első félidőben még csak helyzetekig jutottak a dél-amerikaiak, de a fordulás után Richarlison duplázott, a második találata kifejezetten szép volt. Szerbiának végül a kaput sem sikerült eltalálnia. Neymar miatt aggódhatnak a brazil drukkerek.

A végső győzelemre a legnagyobb esélyesnek tartott Brazília az elmúlt években látványos fejlődést produkáló Szerbia ellen kezdte meg szereplését a katari világbajnokságon. Tite csapata már az első félidőben irányította a meccset, Neymar megpróbált közvetlenül szögletből gólt szerezni, Casemirónak volt egy életerős lövése, Raphinha pedig elszórakozott egy nagy helyzetet.

A szerb játékosok fegyelmezetten védekeztek, de veszélyt gyakorlatilag nem jelentettek a brazil kapura. A szünet után érezhetően tempót váltott Brazília, és a 62. percben tört meg a jég, amikor egy középre lőtt labdát középre ütött az amúgy több védést is bemutató Vanja Milinkovic-Savic, Richarlison pedig közelről megszerezte a vezetést.

Bő tíz perccel később Richarlison ballal felpörgette magának a labdát, jobbal pedig felfordulatból a kapuba bombázta azt.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség. Végül maradt a 2-0, de mellette volt a braziloknak két kapufájuk is, összesen nyolcszor találták el a kapu felületét is. Az ötszörös vb-győztes brazilok már 16 mérkőzés óta veretlenek.

A szurkolók van okuk aggodalomra is, Neymar a hajrában a földre ült, ápolták is, majd a 80. percben befejezte a mérkőzést. A kezelése a kispadon folytatódott, elsírta magát. A csapatorvos szerint a következő 24-48 órában derül ki, mennyire komoly a baj. A bokája így nézett ki:

Giuseppe Cacace / AFP
Nov. 24. November 24. 20:00
Loszaíl Loszaíli Nemzeti Stadion

Strahinja Pavlovic
S. Pavlovic
7

Nemanja Gudelj
N. Gudelj
49
Nemanja Gudelj
N. Gudelj
57
Ivan Ilic
I. Ilic
57
Andrija Zivkovic
A. Zivkovic
57
Nemanja Radonjic
N. Radonjic
57
Richarlison
Richarlison
62
Sasa Lukic
S. Lukic
64
Sasa Lukic
S. Lukic
66
Darko Lazovic
D. Lazovic
66
Filip Mladenovic
F. Mladenovic
66
Dusan Vlahovic
D. Vlahovic
66
Richarlison
Richarlison
73
Lucas Paqueta
L. Paqueta
75
Fred
Fred
75
Vinícius Junior
Vini Junior
75
Rodrygo
Rodrygo
75
Richarlison
Richarlison
79
Antony
Antony
79
Neymar
Neymar
79
Antony
Antony
79
Aleksandar Mitrovic
A. Mitrovic
83
Nemanja Maksimovic
N. Maksimovic
83
Raphinha
Raphinha
87
Gabriel Martinelli
G. Martinelli
87

4-3-3
3-4-3
Alisson Alisson 1
Danilo Danilo 2
Thiago Silva Thiago Silva 3
Marquinhos Marquinhos 4
Alex Sandro Alex Sandro 6
Casemiro Casemiro 5
Lucas Paqueta L. Paqueta 7
Neymar Neymar 10
Richarlison Richarlison 9
Raphinha Raphinha 11
Vinícius Junior Vini Junior 20
Vanja Milinkovic-Savic V. Milinkovic-Savic 23
Strahinja Pavlovic S. Pavlovic 2
Nikola Milenkovic N. Milenkovic 4
Milos Veljkovic M. Veljkovic 5
Nemanja Gudelj N. Gudelj 8
Andrija Zivkovic A. Zivkovic 14
Sasa Lukic S. Lukic 16
Filip Mladenovic F. Mladenovic 25
Aleksandar Mitrovic A. Mitrovic 9
Dusan Tadic D. Tadic 10
Sergej Milinkovic-Savic S. Milinkoviic-Savic 20

Szünet után beindult a brazil válogatott, parádés gólt is lőttek a szerbek ellen

A katari világbajnokság topfavoritjának tartott Brazília a Szerbia elleni 2-0-s győzelemmel kezdte meg a szereplését. Az első félidőben még csak helyzetekig jutottak a dél-amerikaiak, de a fordulás után Richarlison duplázott, a második találata kifejezetten szép volt. Szerbiának végül a kaput sem sikerült eltalálnia.

Alisson most alászaladt egy beadásnak

De ebből sem tudtak zavart okozni a szerbek. Hét perc egyébként a hosszabbítás. Danilo szedett össze egy sérülést, már csak poroszkál a pályán és nem kéri a labdát.

Lesz harmadik?

Casemiro tekerte most kapura a labdát egyből, egy visszapassz után, a keresztlécet találta el. Nem sokkal későgg Fred tüzelt távolról, a kapusnak kellett védenie.

Fantasztikusan nagy gólt lőtt Richarlison a vébén

Vinícius Jr.  vezette rá a labdát a bal szélen a védőkre, majd külsővel középre tette azt, Richarlison ballal felpörgette magának, jobban pedig félollós mozdulattal belőtte. Parádés! Kilenc gólt szerzett a legutóbbi hét válogatott mérkőzésén.

Veszélyes szerb szöglet

Raphinha fején csúszott meg ugyanis a labda, de sikerült a kapu torkából menteni – kétszer is.

Hejj, ez nem nézett ki jól

Neymar vezette két szerb védőre a labdát, de túl sokáig várt, így nem tudta megjátszani a tök üresen érkező Vini Jr.-t. Utóbbi azonban remekül zárta el testtel a szerb védőt a labdát, egyből kapura is tudott fordulni, majd a lövés pillanatában elcsúszott és óriásit taknyolt.

Vezetnek a brazilok!

Óriási ünneplést csapnak, hogy végre sikerült feltörni a szerb védelmet. Vinícius Jr. tekerte rá a labdát a balról, a kapus középre tudta csak ütni, Richarlison pedig átbirkózta magát a védőjén és közelről a hálóba lőtt. Megvan az áttörés!

Kapufa!

Alex Sandrónak most nem volt kedve a végtelenségig játszani a helyzetet, 25 méterről lőtt és centiken múlt, hogy nem szerzett gólt, a labda a kapufa tövéről pattant ki a kapus háta mögött.

Hát ebben is több volt

Neymar érkezett nagyszerűen egy balról beívelt labdára, de nem találta el jól, így méterekkel a kapu mellé lőtt.

Hát ebben több volt

Neymar rohamozott a szerb kapu irányában, csak úgy tudták megállítani, hogy Budelk egy sárga lapért felrúgta. Jó helyről jöhetett a szabadrúgás, Neymar magára vállalta, de nem tudta eltekerni a labdát a sorfal fölött, így szögletre mentettek a szerbek.

Ez eddig egy kiadós 0-0

De persze láttuk már ma, hogy ez még nem jelent semmit. Brazília próbálkozik, de egyelőre kevés nagy lehetőséghez jut, azokkal pedig nem tud élni. Szerbia egyelőre nagyon fegyelmezett.

Őrület

Csak egy perc a hosszabbítás.

Újabb brazil helyzet

Szépen építgették támadásukat a szerbek, de aztán egy közbelépés után labdát szerzett Brazília, és egyből dobták is előre a labdát Vini Jr.-nak, Milenkovic menthetett volna, de fejbe rúgta saját magát a labdával, ám javított azzal, hogy utána belelépett a Real-játékos lövésébe. Szögletnek tűnt, kirúgás lett belőle.

Ó, pedig ez szép volt

Paquéta megint jól találta meg Raphinhát, aki a védők között belépve gyakorlatilag szemben találta magát a kapussal, de lapos, nem túl erős lövése még középre is ment, Milinkovic-Savic így megoldott a helyzetet.

Ez brazilos volt

Egy kis szöglet után Paquéta adott sarokkal kötényt, amivel meg is játszotta az üres területre bemozgó Raphinhát, aki középre lőtt laposa, erősen, de a kapus megint résen volt és Thiago Silva előtt lefülelte a passzt.

Óriási mentés

Vinícius Jr. tört be a tizenhatoson belülre, a kapus pedig kimozdult. A támadó megpróbálta eltolni mellette a labdát, de Milinkovic-Savic még el tudta ütni előle, majd a büntetőreületen kívülre szaladt, hogy felszabadítás gyanánt a lelátóra bikázza azt.

Beadásokkal próbálkoznak a szerbek

Eddig stabil lábakon áll a brazil védelem, mert vagy kifejelik a labdát, vagy az imént Alisson érkezett és előzte meg a fejelni akaró Mitrovicot.

Olvasói sztorik