Hírek

„Mi van veled?” – centikről üvöltött a FIFA-elnök arcába a PSG sztárja

Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség minden bizonnyal csak a katari szervezőknek kedvezve döntött úgy, hogy hazai játékvezetőt nevez a Horvátország-Marokkó mérkőzésre, és a bronzcsatát követően mindkét fél ki is fejezte az elégedetlenségét.

A meccset 2-1-re megnyerő horvátok a Josko Gvardiol elleni szabálytalanság után tizenegyest kértek számon Abdulrahman al-Dzsasszimon, míg a marokkóiak több megtorlatlan szabálytalanság mellett ugyancsak büntetőt reklamáltak.

A játékosok többsége a bírónál hevesen reklamált a lefújás után is, de a legmesszebb Asraf Hakimi ment, a PSG védője az öltözőfolyosón odament Gianni Infantino FIFA-elnökhöz, és szidni kezdte.

Ez a második meccs egymás után, amikor ezt csinálod velünk, mi van veled?

– üvöltötte centikről a sportvezető arcába, legalábbis a svéd SVT Sports riportere, Johan Kücükaslan szerint, aki szemtanúja volt az esetnek.

Amikor Kücükaslan mindezt látta megpróbálta lefotózni vagy levideózni az esetet, a nemzetközi szövetség munkatársai ezt zokon vették.

„Azt akarták, hogy töröljük a képeket. Egyértelmű, hogy számukra kínos jelenetek történtek, de naivság azt gondolni, hogy egy tucat újságíró ne számoljon be erről, amikor szemtanúi voltunk a történéseknek” – mondta.

A történtektől a holland közszolgálati tévé munkatársa is beszámolt.

Hakimi ott áll Infantino előtt és kevesebb, mint két centiméterről, a hangját felemelve dühöngött a játékvezető miatt. Fájdalmas volt

– mondta Tom Egbers.

Kapcsolódó
Marokkó megmutatta az utat, 15-20 év múlva Afrikának lesz világbajnoka
Legalábbis Walid Regragui szövetségi kapitány szerint.
Olvasói sztorik