Hírek

„Úgy nem lehet vébét nyerni, ha Ronaldót a kispadra jelölöd” – Figo szerint a portugál kapitánynak kell elvinnie a balhét

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Kedden az első elődöntővel folytatódik a katari focivébé, Horvátország és Argentína küzd meg egymással a fináléért. Portugália már nincs versenyben, miután 1-0-ra kikapott a torna meglepetéscsapatától, Marokkótól.

A portugálok aranylabdása, Luis Figo szerint a kiesés a szövetségi kapitány, Fernando Santos bűne, aki az egyenes kieséses szakaszban a kispadra száműzte Cristiano Ronaldót. Svájc ellen ez belefért, mert a Ronaldót helyettesítő Goncalo Ramos mesterhármassal jelentkezett, és 6-1-es kiütés lett a vége, Figo szerint azonban Marokkó ellen nem bírta el a csapat, hogy az ötszörös aranylabdás csak a második félidőben szállt be.

Úgy nem lehet vébét nyerni, ha Cristiano Ronaldót a kispadra jelölöd. Ez egyértelműen hiba volt, és a felelősség Fernando Santost terheli

nyilatkozta Figo.

Portugália legjobb vb-szereplését 1966-ban produkálta, amikor az angliai tornán az Eusébio fémjelezte csapat a harmadik helyen végzett.

Olvasói sztorik