Hírek

Nem vezet már meccset a vébén a spanyol bíró, aki kiborította Messit

Marc Atkins / Getty Images
Marc Atkins / Getty Images

Elég nagy visszhangja volt Argentína Hollandia elleni negyeddöntős győzelmének, amiben nagy szerepe volt a játékvezetőnek, Antonio Mateu Lahoznak is: a spanyol összesen 18 sárga lapot osztott ki a meccsen, Denzel Dumfriest a tizenegyespárbaj során állította ki. Lahoz Lionel Messit is kihozta a sodrából, az argentin csapatkapitány azt mondta, nem szabadna a FIFA-nak olyan játékvezetőt küldenie a mérkőzésre, aki nem üti meg a szintet.

A Cadena Cope értesülései szerint ezen a vébén már nem látjuk Mateu Lahozt, vagyis a holland-argentin volt pályafutása utolsó vb-meccse a 45 éves spanyolnak – amin a sárga lapokat illetően rekordot állított fel.

Mateu Lahoz bíráskodott a 2018-as világbajnokságon is, 2021-ben pedig megkapta a Chelsea és a Manchester City Bajnokok Ligája-döntőjét. Ezen a vébén három mérkőzésen dirigált: a negyeddöntő előtt a Katar-Szenegál és az USA-Irán csoportmecseken.

A FIFA egyébként az elmúlt vébéken a negyeddöntőben tevékenykedő játékvezetők közül választott a döntőre, ám ezúttal Mateu Lahoz mellett többen is kritikát kaptak, a portugálok kieséses után Pepe például azt mondta, miután ők argentin játékvezetőt kaptak (Facundo Tellót), így akár oda is lehetne adni Argentínának a világbajnoki címet. Ami biztos a további játékvezetői küldést illetően, hogy az olasz Daniele Orsato kapta meg a keddi argentin-horvát találkozót.

A FIFA a holland-argentin után mindkét válogatottal szemben vizsgálatot indított.

Olvasói sztorik