Hírek

Lionel Messi kiadósat bírózott az argentinok drámai vb-meccse után

Khalil Bashar / Jam Media / Getty Images
Khalil Bashar / Jam Media / Getty Images

Argentína drámai küzdelemben jutott be a legjobb négy közé a katari világbajnokságon. Lionel Messi csodálatos gólpassza, majd tizenegyesből szerzett gólja után magabiztosnak tűnő előnyben volt az argentin csapat, de Hollandia kiegyenlített, a második találatát a 101. percben szerezve. A hosszabbításban a dél-amerikaiak kapufáig jutottak csak, így végül a büntetőkre maradt a döntés, amiből Messiék jöttek ki jobban.

A lefújás után az argentin csapatkapitány is nyilatkozott a tévének, és bár azt mondta, nem akar a játékvezetőről beszélni, mert megbüntetik, mégis intézett egy kirohanást. Antonio Mateu Lahoz ugyanis 15 játékosnak (Denzel Dumfriesnek kétszer) és az argentin szövetségi kapitánynak, valamint segítőjének is felmutatta a sárga lapot, amivel világbajnoki rekordot döntött, és hozta a szokásos formáját, azaz (túl) sokszor volt a középpontban.

Előre féltünk, mert tudtuk, mi következik. Nem mondhatom el, amit gondolok, de a FIFA-nak utána kéne járnia, mert nem jelölhetnének ki egy olyan játékvezetőt egy ilyen mérkőzésre, aki nem üti meg ezt a szintet

mondta Messi, aki maga is kapott egy sárga lapot, illetve volt egy olyan pillanat, amikor szándékosan beleütött kézzel a labdába, de Lahoz afelett szemet hunyt.

Az argentinok kapusa, Emiliano Martínez, aki két tizenegyest is kivédett a büntetőpárbajban, kevésbé volt visszafogott.

Őrült! A világbajnokság legrosszabb bírója, ráadásul arrogáns is. Bármint mondott neki az ember, csúnyán szólt vissza. Amióta kiesett Spanyolország, minket is ki akart ejteni

– mondta a kapus.

A 2021-es Bajnokok Ligája-döntőn is dirigáló Lahoz korábban két mérkőzést vezetett a katari világbajnokságon, a házigazdák Szenegál elleni csoportmeccsét, és az Irán-Egyesült Államok találkozót, szintén még a csoportkörben.

Olvasói sztorik