Hírek

A brazil játékvezető „elvesztette a vakvezető kutyáját”

Emlékezetes módon Argentína Hollandiával szemben drámai küzdelemben, tizenegyes-párbajt követően jutott be a legjobb négy közé a katari világbajnokságon, ám a mérkőzést követően Lionel Messi mellett mindkét válogatott játékosai, és a világ összes médiuma Mateu Lahoz tevékenységét kritizálta. Volt is miért, a spanyol spori 17 sárga és egy piros lapot mutatott fel a meccsen.

A portugál válogatott Marokkóval szemben maradt alul, ezt követően Pepe mellett több labdarúgó is a játékvezető küldést és az argentin sporit ekézte.

Az Anglia-Franciaország (1-2) után az angol labdarúgók, és Gareth Southgate szövetségi kapitány is okkal foglalkozhatott volna a játékvezető, Wilton Sampaio tevékenységébvel, ám eddig nem tették. Még az angol lapok is kiemelték, mennyire sportszerűek, hogy

nem másban keresik a vereség okát.

Holott a brazil spori eléggé sokat tévedett a kárukra. Például rögtön az első francia gól előtt Sakát egyértelműen szabálytalanul szerelte Dayot Upamecano, ahogy az angol szélső ellen többször is szabálytalankodtak, mégis továbbot intett a brazil, és később Bellingham esése kapcsán is érdemes lett volna vizsgálódni egy esetleges büntető végett. Sampaio mindannyiszor „becsukta a szemét”.

A legudvariasabban Match Of The Day műsorvezetője, a korábbi 80-szoros válogatott támadó, Gary Lineker bírálta. A csatár még a meccs alatt azért fohászkodott, hogy: „Egy ilyen napon, csak egyszer, nekünk kedvező döntés is születhetne.”

Majd későbbi Twitter posztjaiban számonkérte a Kane ellen meg nem adott tizenegyest is Saka ellen elkövetett szabálytalanságot is. Hihetünk neki, látott már ilyet közelről.

A skysport Linekert idézi egy instagram posztjában, ahol rémálomnak nevezi Sampaio tevékenységét:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sky Sports (@skysports) által megosztott bejegyzés

Az angol szurkolók viszont nem ilyen csendesek, megértőek Sampaióval szemben, még a spori Wikipédia-oldalát is átszerkesztették.

Ilyeneket írtak bele:

  • fanatikus francia szurkoló és brazil játékvezető,
  • a játékvezető, aki „elvesztette a vakvezető kutyáját”
  • „brazil csaló” néven szerepelt.
Olvasói sztorik