Hírek

A portugál szövetség közleményt adott ki, hogy cáfolja, hogy Ronaldo le akart lépni a válogatottól

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Cristiano Ronaldo csak kispados volt a portugál válogatott Svájc ellen nyolcaddöntőjén, de a csapat nélküle is abszolválta az akadályt, a mesterhármast szerző Goncalo Ramos vezérletével 6-1-re győzött.

A Record nevű portugál lap azt írta, hogy a 73. percben becserélt Ronaldo a meccs után zaklatott állapotban volt, és azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a csapatot, ám később lehiggadva meggondolta magát.

A portugál szövetség ki is adott egy közleményt, amiben hangsúlyozta, nem történt olyan, hogy Ronaldo azt pedzegette volna, hogy lelép a válogatottól.

A szövetség azt is megjegyezte, Ronaldo egyedülálló statisztikát produkált a válogatottban, amit tiszteletben kell tartani, és a csapat iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen.

„A válogatott – beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a szövetség képviselőit – az első naptól maximálisa elhivatott és lelkes, hogy elérje, amit az ország szeretne, minden idők legjobb vb-szereplését”.

Portugália eddig kétszer jutott be a legjobb négy közé, 1966-ban az Eusebio-féle csapat bronzérmes lett, 2006-ban viszont, az akkor már Ronaldót is soraiban tudó válogatott az elődöntőt és a harmadik helyért rendezett meccset is elvesztette.

Portugália Katarban a negyeddöntőben Marokkóval találkozik majd, amellyel négy éve a csoportkörben játszott, és akkor 1-0-ra legyőzte Ronaldo góljával. A két csapat az 1986-os tornán is összecsapott, akkor Marokkó győzött 3-1-re, és megnyerte a csoportját, ugyanúgy, mint idén.

Kapcsolódó
„Gyere haza!” – családja szerint szégyen, hogy így megalázták Ronaldót
Se nővére, se barátnője nem bírja feldolgozni, hogy csak kispados volt Svájc ellen.
Olvasói sztorik