Hírek

„Az a büntető ejtett ki minket, amiről a FIFA is beismerte, hogy téves ítélet volt”

Richard Sellers/Getty Images
Richard Sellers/Getty Images

Péntek este Uruguay 2-0-ra legyőzte Ghánát a H csoport utolsó forudólájában, ám eközben Dél-Korea megverte a tartalékosan felálló Portugáliát. Mivel a két csapat pontszáma és gólkülönbsége is megegyezett, több gólja miatt az ázsiai csapat ment tovább.

Ezek után érthető, hogy rettentő csalódottak voltak az uruguayiak, de Diego Alonso szövetségi kapitány szerint focistái mindent megtettek a tornán és nem a Dél-Korea elleni 0-0 miatt estek ki a vébéről.

Nem gondolom, hogy a Dél-Korea elleni meccs tehet a kiesésről. A Portugália elleni tizenegyes ejtett ki minket. Az a büntető, amiről már a FIFA is beismerte, hogy tévedés volt befújni

magyarázta a kapitány, aki azt is elmondta, Ghána ellen megmutatták, hogy az egyenes kieséses szakaszban lenne a helyük.

Uruguay a második fordulóban 2-0-ra kikapott Portugáliától, ezen a mérkőzésen a 93. percben Gimenez becsúszása után látta a játékvezető, hogy a védő kezéhez ér a labda. Csakhogy a szabálykönyv világosan leírja, ilyen esetben a támaszkodó kézhez érő labdáért nem jár büntető, csak ha szándékosan keresi a kontaktot a játékos. A bíró tévesen megadta a tizenegyest, ezzel pedig egyenlővé vált Uruguay és Dél-Korea gólkülönbsége is pénteken.

Dél-Korea a nyolcaddöntőben Brazíliával mérkőzik majd meg, míg a csoportgyőztes portugálokra a svájci csapat vár a folytatásban.

Kapcsolódó
Rátámadtak a játékvezetőre az uruguayiak a kiesésük után
Több fújás is elmaradt szerüntk a Ghána elleni mérkőzésen, ezt tették szóvá Daniel Siebertnek.
Olvasói sztorik