Hírek

Rátámadtak a játékvezetőre az uruguayiak a kiesésük után

Ryan Pierse / Getty Images
Ryan Pierse / Getty Images

Uruguay drámai körülmények között búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokságtól, mert bár 2-0-ra legyőzte Ghánát, közben Dél-Korea megverte a tartalékosan felálló Portugáliát. Pontszámban azonosan végzett a két csapat, a gólkülönbség is megegyezett, így az döntött az ázsiai válogatott mellett, hogy több gólt szerzett a csoportkörben.

Az uruguayiak nagyon nem voltak elégedettek a német játékvezető, Daniel Siebert ténykedésével. Az első félidőben például a VAR segítségével fújtak be ellenük egy tizenegyest (André Ayew lövését védte Sergio Rochet), majd a második játékrészben is VAR-oztak egy tizenhatoson belüli esetet, de nem kapott büntetőt a dél-amerikai csapat. A legvégén Edinson Cavani esett el a tizenhatoson belül Alidu Seidu mellett, ám a játék folytatódhatott.

Ekkor már nagyon látványosan reklamáltak az uruguayi csapat tagjai, akik aztán meg is rohamozták a lefújás után a játékvezetőt, José María Gimenez és Cavani is sárgát kapott reklamálásért, miközben Diego Godín próbálta megragadni a mezénél fogva Siebertet, hogy forduljon felé.

Uruguay egy Dél-Korea elleni, gyengécske 0-0-val kezdte a vébét, majd a második fordulóban 1-0-ra kikapott Portugáliától, ezt követte az utolsó fordulós dráma. Pedig a vb előtt mindenki egyetértett abban, hogy a mezőny egyik, ha nem a legerősebb keretével bíró csapat legalább a csoportból továbbjut, sőt, a FiveThirtyEight még három százalék esélyt arra is adott, hogy a csapat megnyeri a vébét.

Olvasói sztorik