Hírek

„Horvátország megmutatta, ki baszott meg kit”

Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Kanada szimpatikus játékkal ugyan, de végül kikapott 1-0-ra Belgiumtól még a katari vb-csoportkör első fordulójában, ami után a tengerentúli válogatott szövetségi kapitánya, John Herdman azt mondta, a következő meccsen Horvátországot már elkapják (nem pont így fogalmazott, az f betűs szót használta).

Mélyre ment ez a kijelentés, az egyik horvát lap olyan címlappal jelent meg, amiben nekiszegezték a kérdést: nyelved van, de vajon van-e tököd is? Majd miután a horvátok vasárnap 4-1-re legyőzték Kanadát, elintézve, hogy utóbbi már a csoportkör után búcsúzzon a vébétől, a duplázó és meccs emberének választott Andrej Kramaric köszönetet mondott Herdmannak.

Köszönöm neki a motivációt. Horvátország végül megmutatta, ki baszott meg kit.

Győzelmével Horvátország az F csoport élére ugrott, azonos a pontszáma Marokkóval, de jobb a gólkülönbsége. A zárófordulóban horvát-belga és kanadai-marokkói mérkőzést rendeznek. A belgák egy ponttal vannak elmaradva két riválisuk mögött.

Kapcsolódó
„Jó edző, de vannak dolgok, amiket meg kell tanulnia” – az elmaradt kézfogás miatt bosszankodott a horvát kapitány
A horvát-kanadai meccsnek komoly előélete volt. Zlatko Dalic a 4-1-es győzelem ellenére morcos volt, az ok a másik kapitány viselkedése volt.
Olvasói sztorik