Hírek

„Jó edző, de vannak dolgok, amiket meg kell tanulnia” – az elmaradt kézfogás miatt bosszankodott a horvát kapitány

OZAN KOSE / AFP
OZAN KOSE / AFP

Komoly előélete volt a katari focivébé Horvátország-Kanada meccsének.

Az első csoportmeccsen, Belgium ellen a vébére 1986 óta visszatérő Kanada a helyzetek alapján győzelmet szalasztott el, és ezek után John Herdman szövetségi kapitány úgy próbálta feltüzelni a játékosait, hogy azt mondta, meg fogják verni a vb-ezüstérmes horvátokat. Csak éppen a verni helyett más, szexuális tartalmú igét használt.

Több sem kellett a 24Sata nevű horvát újságnak, amely egyedi módon tette a címlapjára a kanadai kapitányt: a meztelen Herdmannak a száját egy nagyobb, a nemi szervét egy kisebb juharlevél takarta. A képhez tartozó szöveg pedig így szólt:

Nyelved van, de van-e vajon tököd is?

A meccsen Kanada története első vb-góljával gyorsan vezetést szerzett, de a horvátok még a szünet előtt fordítottak, és végül 4-1-re győztek. A meccs után Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya azt nehezményezte, hogy kezet akart fogni Herdmannal, de nem volt rá lehetősége, mert nem találta kollégáját.

Jó edző, profi edző, de vannak dolgok, amiket meg kell tanulnia. Akár vesztek, akár nyerek, mindig szeretek kezet fogni az ellenféllel. De ő nem volt ott. Biztos feldúlt volt a vereség miatt

– mondta Dalic.

Kanada a második vereségével már kiesett, a horvátoknak 4 pontjuk van, és az utolsó körben az egypontos belgákkal találkoznak. A csoportban Marokkó van a legjobb helyzetben, amelynek Kanada ellen egy iksz is elég a továbbjutáshoz.

Olvasói sztorik