Élő Közvetítések

Kanada a vb leggyorsabb góljával sokkolta a horvátokat, akik négy góllal feleltek

Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Serhat Cagdas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kanada hiába szerzett vezetést Davies fejesével 67 másodperc alatt a vb idei leggyorsabb góljával (amely Kanada első találata volt a vébéken), Horvátország fordított, és 4-1-re győzött az F csoport második fordulójában.

A horvátok a 25. percben kezdték átvenni az irányítást, és egy lesgól után a Perisic remek passza után betaláló Kramaric révén egyenlítettek.

Aztán még a szünet előtt jött a második gól a 2018-as vb ezüstérmesétől, Livaja a 16-oson kívülről lőtte ki a jobb sarkot.

Kanadának nem sikerült váltania, a horvátok rutinosan, gond nélkül őrizték az előnyöket, majd Kramaric a meccs legszebb villanásával el is döntötte a meccset.

A hosszabbításban még két csere, Orsic és Majer összehozta a negyedik horvát gólt, így kiütés lett a vége. A horvátoknak 4 pontjuk van, a 0 pontos Kanada pedig kiesett.

Foci-vb, F csoport, 2. forduló:

Horvátország – Kanada 4-1 (2-1)
al-Rajján, Halífa Nemzetközi Stadion, 44 374 néző
v.: Matonte (uruguayi)
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric (Pasalic, 86.), Brozovic, Kovacic (Majer, 90+4.) – Livaja (Petkovic, 60.), Kramaric (Vlasic, 72.), Perisic (Orsic, 86.).
Kanada: Borjan – Johnston, Vitória, Miller – Laryea (Hoilett, 62.), Hutchinson (Adekugbe, 73.), Eustáquio (Kone, 46.), Davies – Buchanan, Larin (Osorio, 46.), David (Cavallini, 72.).
gól: Kramaric (36., 70.), Livaja (44.), Majer (90+4.), illetve Davies (2.)
sárga lap: Lovren (56.), Modric (85.), illetve Buchanan (52.), Miller (85.)

Kanada a vb második kiesője

Horvátország 4-1-re győzött Kanada ellen a katari focivébé F csoportjának második fordulójában.

A Bayern sztárja, Davies 67 mp után előnyhöz juttatta Kanadát, ez volt az észak-amerikai válogatott első gólja a vébéken.

A horvátok a 25. percben kezdték átvenni az irányítást, és egy lesgól után a Perisic remek passza után betaláló Kramaric révén egyenlítettek. Aztán még a szünet előtt jött a második gól a 2018-as vb ezüstérmesétől, Livaja a 16-oson kívülről lőtte ki a jobb sarkot.

Kanadának nem sikerült váltania, a horvátok rutinosan, gond nélkül őrizték az előnyöket, majd Kramaric a meccs legszebb villanásával el is döntötte a meccset. A hosszabbításban még két csere, Orsic és Majer összehozta a negyedik horvát gólt, így kiütés lett a vége. A horvátoknak 4 pontjuk van, a 0 pontos Kanada pedig kiesett.

Vége!

Horvátország 4-1-re nyert, és ezzel 4 pontja van. Kanada kiesett.

Kiütés

Ketten vitték a labdát a kanadai kapusra, Orsic nagyon önzetlen volt, Majer pedig nagy erővel a léc alá lőtt.

Lehetett volna még izgalom

Ha Hoilett két lövéséből az egyik beakad, az egyik a blokkban halt el, a másik mellé szállt.

Könnyű labda volt

A csereként beállt Orsic lövése nem okozott gondot Borjannak. Még mindig a horvátok előtt nyílnak lehetőségek, Kanada kifulladt.

Majdnem ott volt a negyedik

Kovacic volt nagyon önzetlen, lőhetett volna, de inkább továbbtette Brozovicnak, az ő lövését viszont Borjan lábbal hárítani tudta.

De szép horvát gól!

Perisic verte meg az emberét, majd a beívelése tökéletes volt Kramaricnak, aki a levételnél bemutatott lövőcsellel becsapta az emberét, aztán ballal a jobb alsóba sederintette a labdát.

Bravúr a másik oldalon is

David lövése pont befért volna a léc alá, Livakovic a léc alól szedte ki a labdát. Szép jelenet volt!

Meccsbe tartotta Kanadát

Modric tökéletes előkészítése után Kramaric tíz méterről, szemből lőhetett, okosan le akarta passzolni a jobb alsóba, de Borjan hatalmas bravúrral leért a lövésre.

Majdnem beköszönt a cserecsatár

Osorio most állt csak be, de egyből főszereplő lehetett volna, látványos lövése azonban ha kicsivel is, de elzúgott a jobb felső mellett.

Három gól egy félidőben, nem rossz!

Nagyon sokat számított a korai kanadai gól, a horvátok szép lassan felvették az üzemi hőfokot, és a 25. perctől már domináltak, aki két gólban csúcsosodott ki. Meglátjuk, lesz-e erre válasza Kanadának.

Az egyik belső védő ment a másik elől

Perisic beadása ideális lett volna a becsatlakozó védőnek, Gvardiolnak, de Miller nagy becsúszással mentett, aztán pörölt kicsit a társakkal, hogy kapják össze magukat.

Fordít Horvátország!

A horvát csatár a 16-os előtt két lépéssel kapta a labdát, és nagyon pontos lövést küldött a jobb alsóba. Jé, tudnak focizni a horvátok!

Itt az egyenlítés!

Percek óta nyomtak a horvátok, és ez már szabályos gól: Perisic adott kötényben remek labdát Kramaricnak, aki ballal, éles szögből is kilőtte a hosszút. 1-1.

Bravúr a kanadai kapustól

Livaja keveredett el ziccerig, Millert lehagyta, de a kanadai kapus, Borjan lábbal védte a 7 méterről leadott lövést.

Horvát gól – de lesről

Pedig Kramaric ezt szépen csinálta, megforgatta a védőket, majd kilőtte a jobb alsót. De az uruguayi bíró egyből jelezte, hogy lesről indult Kramaric.

Az első horvát lehetőség

Kovacic tolta be a labdát a 16-oson belülre Livajának, aki meg tudta előzni Millert, de estében csak belekapott a labdába.

Két horvát bénázás fél percen belül

Előbb Kramaric lefejelt labdáját Modric nem tudta levenni a 16-oson belül, majd Jurakovic volt bizonytalan, Davies el is vitte a labdát, de a beadását Lovren kivágta.

Olvasói sztorik