Élő Közvetítések

Pocsék meccsen egyetlen villanással jutott tovább Brazília a csoportjából

Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst/Getty Images

Brazília hétfőn 1-0-ra legyőzte Svájcot, amivel bebiztosította továbbjutását a G csoportból.

Felejthető első félidőt nyújtottak a csapatok, Svájc masszívan védekezett, Brazília pedig nulla kockázatot vállalt. Egyedül Raphinha ívelése után Vinicius Junior lövése okozott izgalmat, de Yann Sommer védeni tudott.

Térfélcsere után folytatódott a lassú, körülményes, kiszámítható és így sajnos unalmas játék, még azután is, hogy Vinicius Junior gólt lőtt, amiről kiderült, hogy érvénytelen, mert az előkészítést megelőző jelenetnél Richarlison lesről lépett vissza.

Talán mindenki kezdte elkönyvelni fejben, hogy nem esik már gól a találkozón, amikor Vinicius Junior bal oldalon labdát kapott, befelé cselezett, majd a csereként beállt Rodrygo perdítése után Casemiro lőtt kapásból egy parádés gólt.

Ettől költözött némi élet a játékba, hirtelen nagyobb lett az iram és a feszültség, de a brazilok előtt adódott már csak helyzet, a dél-amerikaiak viszont mindet elhibázták.

Nov. 28. November 28. 17:00
Doha 974 Stadion


Lucas Paqueta
L. Paqueta
46
Rodrygo
Rodrygo
46
Fabian Rieder
F. Rieder
50
Fred
Fred
52
Fred
Fred
58
Bruno Guimaraes
B. Guimaraes
58
Ruben Vargas
R. Vargas
58
Edimilson Fernandes
E. Fernandes
58
Fabian Rieder
F. Rieder
58
Renato Steffen
R. Steffen
58
Richarlison
Richarlison
73
Gabriel Jesus
G. Jesus
73
Raphinha
Raphinha
73
Antony
Antony
73
Djibril Sow
D. Sow
76
Michel Aebischer
M. Aebischer
76
Breel Embolo
B. Embolo
76
Haris Seferovic
H. Seferovic
76
Casemiro
Casemiro
83
Silvan Widmer
S. Widmer
86
Fabian Frei
F. Frei
86
Alex Sandro
Alex Sandro
86
Alex Telles
Alex Telles
86

Ruben Neves
R. Neves
38
4-4-2
4-4-2
Alisson Alisson 1
Thiago Silva Thiago Silva 3
Marquinhos Marquinhos 4
Alex Sandro Alex Sandro 6
Eder Militao E. Militao 14
Casemiro Casemiro 5
Fred Fred 8
Raphinha Raphinha 11
Vinícius Junior Vini Junior 20
Lucas Paqueta L. Paqueta 7
Richarlison Richarlison 9
Yann Sommer Y Sommer 1
Silvan Widmer S. Widmer 3
Nico Elvedi N. Elvedi 4
Manuel Akanji M. Akanji 5
Ricardo Rodriguez R. Rodriguez 13
Remo Freuler R Freuler 8
Granit Xhaka G. Xhaka 10
Djibril Sow D. Sow 15
Fabian Rieder F. Rieder 25
Breel Embolo B. Embolo 7
Ruben Vargas R. Vargas 17

Vége továbbjutott Brazília

Rém unalmas mérkőzésen egyetlen villanás is elég volt. A hajrában még akár második gólt is rúghatott volna a brazil csapat, de a lényegen már nem változtat, a dél-amerikaiak továbbjutottak.

Gól, ez már érvényes, vezet Brazília

Marquinhos tette ki a bal szélre Vincius Juniornak, aki befelé cselezett, majd Rodrygóhoz passzolt, aki a tizenhatoson belül érkező Casemiro elé perdítette a labdát. Kapásból lőtt jobb külsővel a kapu bal oldalába.

Sorjában jöttek a cserék

Gabriel Jesus és Antony állt be a braziloknál Richarlison és Raphinha helyére, a túloldalon pedig Sow és Embolo helyett Aebischer és Seferovic folytatja. Talán ők szeretnének gólt is lőni.

Lesgólunk már van

Vinicius Junior szerezte, miután Casemiro labdájából rengeteg területe nyílt, bevezette a tizenhatoson belülre, majd a kapu bal alsó sarkába gurított. Ám korábban lesről lépett vissza Richarlison, még az akció előtti pillanatokban, ezért lett érvénytelen a gól.

Hát, ebben megint több volt

Widmer kapott jó labdát a védelem mögé bebújva, a centerezését azonban blokkolni tudták, majd a svájci ismétlés is elakadt egy brazilban.

Cserél Tite

Rodrygo játszik majd Paqueta helyén a második félidőben.

Svájc szinte hiba nélkül lehozza a védekezést

Csak épp támadni nem maradt erő, vagy kreativitás. A brazilok 54 százalékban birtokolták a labdát, de 1-2 jó indításon kívül nem jutottak vele semmire. Svájcnak viszont még helyzete sem volt…

Sötétség borult a stadionra pár másodpercre

Nem tudni, mi okozta a problémát, de egy rövid időre lekapcsolták a világítást a stadionban. Ezután szögletből akár gólt is szerezhettek volna a brazilok, de a Sommerről kijövő labdát nem sikerült bekotorniuk.

Kicsit aktívabbak a brazilok

Sok passzal járatják a labdát, de egyrészt lassan, másrészt semmilyen kockázatot sem vállalva. Végül Éder Militao lövését blokkolták a védők, majd a szögletet kellett lehúznia Sommernek.

Végre kapura lőtt valaki

Csaknem 27 perc kellett hozzá. Vinicius Junior nem biztos, hogy szabályos labdaszerzése után a rendezetlen svájci védelemre vezethették a labdát a brazilok. Fred vezetgette kicsit a labdát, majd Raphinhához passzolt, aki átívelte a bal oldalon érkező Vinicius elé. A Real Madrid tehetsége kibújt Widmer mögül és kapásból lőtt kapura, Sommer azonban védeni tudott.

Állóháború

Paqueta a bal oldalról próbálta középre lőni a labdát, de egy picit hosszú lett Richarlisonnak, aki így lemaradt a beadásról. Sokat elárul a meccsről, hogy egy majdnem jó indítás a legérdekesebb fejlemény az elmúlt 5-6 percből.

Végre egy kis élet költözött a játékba

Előbb Frad labdaszerzése után ugratta ki Richarlisont, aki azonban nem tudta megjátszani Vinicius Juniort, majd megint Fred passzolt Richarlisonnak, ám ezúttal Elvedi leszerelte.

Ez eddig elég altató

A brazilok nem támadnak le, hagyják a svájciakat, had építgessék a támadásaikat. Főleg mivel elég körülményesek az európaiak, se beindulások, se beívelések nem kecsegtettek veszéllyel.

Akad némi zűrzavar a braziloknál hátul

Előbb Alissonnak kellett a tizenhatoson kívülre is kijönnie egy felszabadításnál, majd több eladott labda is bajba sodorhatta volna a dél-amerikai csapatot. Végül helyzetig nem jutottak ebből a svájciak.

Elindultunk!

A himnuszok eléneklésében nehéz lenne győztest hirdetni, de szerencsére nem is ezen múlik majd a végeredmény.

Döntetlenek specialistái

Kétszer játszott egymással világbajnokságon Brazília és Svájc, mindkétszer döntetlen lett a végeredmény. 1950-ben 2-2, 2018-ban pedig 1-1 lett a végeredmény. Remélhetőleg nem folytatódik a minta és látunk ma este gólt.

Olvasói sztorik