Élő Közvetítések

Hatgólos őrület a katari vb eddigi legszórakoztatóbb meccsén

Francois Nel/Getty Images
Francois Nel/Getty Images
Emlékezetes mérkőzést játszott egymással Kamerun és Szerbia a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában: az afrikai csapat vezetett, majd a szerbek 3-1-re fordítottak, de a csereként beállt, gólt (de milyet!) és gólpasszt is jegyző Vincent Aboubakar vezérletével kiegyenlített a kameruni válogatott. Mi szurkolók örülhetünk, a két csapat viszont nincs könnyű helyzetben az egy-egy pontjával.

Igazi adok-kapokkal indult a hétfő a világbajnokságon, és előzetesen lógott is a levegőben egy ilyen mérkőzés, mert Kamerun és Szerbia is vereséggel kezdett a G csoportban, így számukra ez amolyan döntővel felérő összecsapás volt.

A szerbek rögtön a meccs elején kapufát lőttek, majd ők tűntek valamivel kezdeményezőbbnek, erre Kamerun egy szép szögletkombinációval megszerezte a vezetést: N’Koulou csúsztatott, a hosszún érkező Castelletto pedig közelről nem hibázott. Úgy tűnt, hogy ezzel az előnnyel kihúzza a szünetig az afrikai csaoat, ám a hosszabbításban Pavlovic és Milinkovic-Savic is betalált, így a szerbeknél volt az előny.

A fordulást követően egyből jött az újabb szerb gól: egy végletekig kipasszolt támadás végén Mitrovic lőtt az üres kapuba.

Bár úgy érezhette Szerbia, hogy kézben van a meccs, beállt Vincent Aboubakar, aki előbb a kapust emelte át látványos mozdulattal, gólt lövetett Choupo-Montiggal.

A csapatok ezzel a döntetlennel nem biztos, hogy túlzottan boldogok, ugyanis mindezt jelenti, hogy nyerniük kell az utolsó fordulóban, ha tovább akarnak jutni. Kamerun Brazíliával, Szerbia pedig Svájccal játszik majd pénteken.

A meccs előtt kikerült a kameruni keretből az első mérkőzésen még védő André Onana, állítólag azért, mert összekülönbözött azon a szövetségi kapitánnyal, hogyan is kéne játszania – az Inter hálóőre sokat hagyta el a tizenhatost és avatkozott játékba, miközben Rigobert Song azt kérte tőle, hogy legyen kockázatkerülőbb. A játékos a hírek szerint már el is hagyta a csapatot.

Nov. 28. November 28. 11:00
al-Vakra al-Janoub Stadion

Nicolas Nkoulou
N. Nkoulou
24
Jean-Charles Castelletto
J. Castelletto
29
Christian Bassogog
C. Bassogog
30
Strahinja Pavlovic
S. Pavlovic
46
Sergej Milinkovic-Savic
S. Milinkoviic-Savic
48
Luka Jovic
L. Jovic
49

Aleksandar Mitrovic
A. Mitrovic
53
Martin Hongla
M. Hongla
55
Vincent Aboubakar
V. Aboubakar
55
Strahinja Pavlovic
S. Pavlovic
56
Stefan Mitrovic
S. Mitrovic
56
Vincent Aboubakar
V. Aboubakar
64
Eric Maxim Choupo-Moting
E. Moting
66
Karl Toko Ekambi
K. Ekambi
67
Christian Bassogog
C. Bassogog
67
Pierre Kunde
P. Kunde
67
Gaël Ondoua
G. Ondoua
67
Milos Veljkovic
M. Veljkovic
78
Srdjan Babic
S. Babic
78
Andrija Zivkovic
A. Zivkovic
78
Nemanja Radonjic
N. Radonjic
78
Sergej Milinkovic-Savic
S. Milinkoviic-Savic
78
Marko Grujic
M. Grujic
78
André-Frank Zambo Anguissa
A. Anguissa
81
Samuel Gouet
S. Gouet
81
Bryan Mbeumo
B. Mbeumo
81
Georges-Kévin Nkoudou
G. Nkoudou
81
Filip Kostic
F. Kostic
92
Filip Duricic
F. Duricic
92
Nikola Milenkovic
N. Milenkovic
93

4-3-3
3-4-3
Devis Epassy D. Epassy 16
Nicolas Nkoulou N. Nkoulou 3
Collins Fai C. Fai 19
Jean-Charles Castelletto J. Castelletto 21
Nouhou Tolo N. Tolo 25
André-Frank Zambo Anguissa A. Anguissa 8
Pierre Kunde P. Kunde 15
Martin Hongla M. Hongla 18
Karl Toko Ekambi K. Ekambi 12
Eric Maxim Choupo-Moting E. Moting 13
Bryan Mbeumo B. Mbeumo 20
Vanja Milinkovic-Savic V. Milinkovic-Savic 23
Strahinja Pavlovic S. Pavlovic 2
Nikola Milenkovic N. Milenkovic 4
Milos Veljkovic M. Veljkovic 5
Nemanja Maksimovic N. Maksimovic 6
Andrija Zivkovic A. Zivkovic 14
Sasa Lukic S. Lukic 16
Filip Kostic F. Kostic 17
Aleksandar Mitrovic A. Mitrovic 9
Dusan Tadic D. Tadic 10
Sergej Milinkovic-Savic S. Milinkoviic-Savic 20

Hatgólos őrület a katari vb eddigi legszórakoztatóbb meccsén

Emlékezetes mérkőzést játszott egymással Kamerun és Szerbia a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában: az afrikai csapat vezetett, majd a szerbek 3-1-re fordítottak, de a csereként beállt, gólt (de milyet!) és gólpasszt is jegyző Vincent Aboubakar vezérletével kiegyenlített a kameruni válogatott. Mi szurkolók örülhetünk, a két csapat viszont nincs könnyű helyzetben az egy-egy pontjával.

Még volt egy kameruni bomba

A bal szélről, az oldalvonal mellől végezhetett el szabadrúgást Kamerun, N’Koudou tüzelt élesen a kapura, de pont Milinkovic-Savic kezébe.

Meccslabda volt?

Mitrovic találta szemben magát a kapuval, a védő mellett el tudta tekerni a labdát, de végül a kapu mellett is. Ahhoz képest, már 20 másodperc után ápolni kellett jól bírja.

Micsoda csere

Aboubakar az első afrikai játékos, aki csereként beállva lőtt gólt és adott gólpasszt egy vb-meccsen.

Stojkovic nem viccel

Hármat is cserélt most egyben. Vajon az ő változtatásai is bejönnek?

Na jó, ez a vb meccse!

Nincsenek szavak. Egyenlít Kamerun! Az 55. percben becserélt Aboubakar lesz a meccs hőse? Az előző gólja után most gólpasszt adott, önzetlenül Choupo-Moting elé passzolt, aki aztán közelről a hálóba bombázott. Meccs van, emberek!

Nem semmi ez a mérkőzés! És gól!

Most helyzetek vannak mindkét oldalon. Előbb Milinkovic-Savic akarta átemelni a kapust, de a kaput is sikerült. Aztán Aboubakar kapott remek kiugratást, ő viszont olyan emelést mutatott be, ami beesett, más kérdés, hogy lesnek ítélték meg. Visszanézték, nem volt az, közelebb jött Kamerun!

Jó ég, micsoda gól!

Tovább növelte előnyét Szerbia, de hogy! Az egész megint egy eladott kameruni labdát követően indul, a szerbek pedig gyors kontrát vezettek, majd a végén addig passzolgattak a tizenhatoson belül, hogy Mitrovicnak már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Az első félidő a számok nyelvén

A szerbek nem viccelnek: kétszer találták el a kaput, két gólt szereztek. Ilyen egyszerű ez.

Már vezet Szerbia!

Ő-rü-let! Sergej Milinkovic-Savic villant. Úgy tűnt, hogy Kamerun a tizenhatos előtt megszerzett labdát már birtokolja, de lecsaptak a szerbek, Milinkovic-Savic pedig laposan a rövid alsóba lőtt. Hát micsoda hajrá, ez kérem?

OTT AZ EGYENLÍTÉS!

Kunde most kifejezetten bánhatja, hogy nem szerzett gólt az előbb. Szabadrúgáshoz jutott Szerbia, Tadic finoman csak beemelte az ötöshöz, a kameruni védők nem feszültek meg abban, hogy fejjel tisztázzanak, Pavlovic pedig így közelről ki tudott egyenlíteni.

Kundénak két próbálkozásból sem sikerült

Közel volt Kamerun most ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, ugyanis Kundét képtelenség volt megállítani, ahogyan a kapura tört, laposan tüzelt, de középre, ám a kipattanó után is nála kötött ki a labda, ám akkor már talán kissé elhamarkodottan, de a kapu mellé lőtt.

Ha már statisztikák

Kamerun legutóbbi három vb-gólja pontrúgás után született: kettő szögletet követően, egy pedig tizenegyesből.

Bravúr lett volna kihagyni

Castelletto góljánál 0,95 volt az xG, ami azt jelenti, a hasonló helyzetekből 95 százalékban gól születik.

A versenyben lévő csapatok közül Kamerunnak a legkisebb a továbbjutási esélye

Mondja a Gracenote. Négy százalékos esélyt látnak erre. Korábban annyi dőlt el, hogy Katar és Kanada biztosan búcsúzik. Lehet, hogy ez nem a k betűs csapatok tornája lesz?

Kamerun kaput talál

Kunde villant, a védője lepattant róla, ő fejjel maha elé tette a labdát, majd tüzelt kissé jobb oldalról, a szerb kapusnak kellett szögletre tolni a löketet.

Hát ez hogy maradt ki?

Bedobással jöttek a szerbek, ami után Tadic lőtte középre a lavdát (mondjuk lehet, hogy az alapvonalon már kívülről kanalazta vissza), a kameruni védelem pedig annyira zavarba jött, hogy egymásra rúgták a labdát, ami így Mitrovic elé került, de ő pár lépésről teljes erőből mellé bombázott.

Olvasói sztorik