Élő Közvetítések

Az ausztrálok szép fejessel gyűrték le az ötlet nélkül focizó Tunéziát

Jewel SAMAD / AFP
Jewel SAMAD / AFP

Ausztrália javított a franciák elleni súlyos vereség után, és a katari világbajnokság második fordulójában Mitchell Duke szép fejesével legyűrte Tunéziát, amely két mérkőzés alatt egyetlen gólt sem jegyzett a tornán.

Bár a lelátón hatalmas fölényben voltak a tunéziai drukkerek, a meccset az ausztrálok kezdték jobban, de hiába a sok beadás, a félidő közepéig állta a sarat az ellenfél.

Aztán Goodwin beívelése úgy pattant meg egy védőn, hogy pont jó lett a japán másodosztályban játszó Duke-nak, aki látványos fejest küldött a bal sarokba.

Tunézia a bekapott gól után kapott észbe, hogy itt akár veszíthet is, volt is a félidő végén két nagy helyzete, az elsőnél Souttar blokkolt óriásit, és ezzel megmentette a csapatát, a másiknál Mszakni tüzelt a bal kapufa mellé.

Az ausztrálok a 18. vb-meccsükön először kezdhették előnyből a második félidőt, amely szinte végig úgy nézett ki, hogy Tunézia felsorakozott a 16-os környékén, az auszik pedig masszívan bekkeltek. Tunézia a 72. percben találta el először a kaput, Mszakni lövésénél bravúrt kellett bemutatnia Ryannek.

A végén már volt olyan, hogy kilenc ausztrál mezőnyjátékos sűrűsödött össze a 16-oson belül, Tunézia pedig a kreativitás legcsekélyebb jele nélkül támadott, így maradt az 1-0-s Socceroos-siker.

A három ponttal bíró ausztrálok Dániával, az egypontos Tunézia Franciaországgal találkozik az utolsó körben.

Foci-vb, D csoport, 2. forduló:

Tunézia – Ausztrália 0-1 (0-1)
al-Vakra
v.: Siebert (német)
Tunézia: Damen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Drager (Szászí, 46.), Skíri, Laidouni (Hazrí, 67.), Abdi – Sliti, Dzsebali (Kenisszi, 73.), Mszakni.
Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek, 75.), Souttar, Rowles, Behich – McGree (Hrustic, 64.), Mooy, Irvine – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.).
gól: Duke (23.)
sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (64.), Szászí (90+3.)

Ausztrália nagyot melózott, 12 év után nyert ismét vb-meccset

A japán másodosztályban játszó Mitchell Duke szép fejesgóljával győzött Ausztrália Tunézia ellen a katari világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

A dánok ellen a szervezettséggel tűnt ki Tunézia, amely hátul most is rendben volt, de a 16-os környékén teljesen elfogyott az ötlet a csapat támadásaiból. Ausztrália a második félidőben már csak a védekezésre figyelt, és az 1-0-val 12 év után nyert ismét meccset egy vébén.

Az utolsó fordulóban a 3 pontos Ausztrália Dániával, az 1 pontos, rúgott gól nélkül álló Tunézia a címvédő Franciaországgal találkozik.

Elbaltázott kontra

Mabil pocsék döntést hozott, rosszul tolta meg a labdát, cselezni akart, pedig volt középen egy társ, aki kísérte.

9 ausztrál a 16-oson belül

Tunézia viszont mindent be akar vinni az ötösig, pedig az átlövés jott ötlet lenne. Persze nagyon fogy az idő.

Micsoda védőmunka!

Egy elcsúszó ausztrál védő miatt alkaulhatott volna ki tunéziai helyzet, ám Soutter méterekről dobta be magát, és ezzel még a 16-osig sem jutott el a támadás.

Pattogós, középre, minden kapus álma

Talbi törte meg a tunéziai csapat bénázását, bár el kell ismerni, az ő lövése sem lesz benne a vb legjobb pillanatait felidéző összefoglalóban.

41 823

Ez a hivatalos nézőszám. A nagy többség Tunéziának drukkol, ők a szomorúbbak egyelőre.

Egy perc alatt kétszer is

Mszakni volt az első tunéziai, aki megdolgoztatta Ryan kapust, aki a rövid saroknál ütötte ki az ellenfél csapatkapitányának lövését. Aztán a támadást egy 16-oson kívüli próbálkozás zárta le, de az kicsit sem emelte meg Ryan vérnyomását.

Laidouni lemegy

Ma nem ő lesz a mezőny legjobbja. Hazrí a friss ember, akinek egy fél félidő jut.

Ott toporognak, de taszítják a kaput

60 perc alatt nem volt kaput eltaláló lövése Tunéziának. A csereként beállt Szászí lökete is olyan volt, amiben erő ugyan volt, de ennél több pozitívumot nem lehet megjegyezni róla.

Kőkemény lett a meccs

Tunézia elkezdett nyomni, az ausztrálok meg nem riadnak meg néhány szabálytalanságtól, ha meg kell állítani az ellenfelet. A második félidőben 80 százalékban az afrikai csapatnál volt eddig a labda!

Lefújta a német bíró

Duke fejesgóljával 1-0-ra vezet Ausztrália Tunézia ellen. Az afrikai csapat felpörgött a bekapott gól után, szóval lehet ebből egy nagyon finom kis második félidő. Maradjanak velünk!

Mindenki a fejét fogja

Érik az a tunéziai gól, megint Mszakni aktívkodott, de jobbal a bal sarok mellé pörgetett. Bánatos képpel fogta a fejét mindenki, aki piros-fehérbe öltözött a stadionban.

Duke a légtér ura

Megint ő tudott fejelni egy szabadrúgás után, de ez most mérskelten volt csak veszélyes, simán a kapusé lett.

Olvasói sztorik