Élő Közvetítések

Két kapufáig jutott Uruguay, de gól nélkül maradt Dél-Korea ellen

JUNG Yeon-je / AFP
JUNG Yeon-je / AFP

Gól nélküli döntetlent játszott egymással Uruguay és Dél-Korea a katari világbajnokság csütörtöki játéknapján.

Jobban kezdtek az ázsiaiak, de Diego Godín kapufán csattanó fejesével mégis a dél-amerikai csapat jutott közelebb a gólhoz. Dél-Koreából Hvang I Dzso került óriási helyzetbe a félidő derekán, de a jobb szélről kapott centerezést egyből lőtte kapura, csakhogy a léc fölé szállt a próbálkozása.

Térfélcsere után lassítottak a tempón a csapatok, kevés helyzet akadt továbbra is, majd a hajrában Federico Valverde távoli bombája is a kapufán csattant. Rochet kapus eladott labdája után Szon Hung Min is lőhetett 18 méterről, de célt tévesztett, így be kellett érniük a csapatoknak egy-egy ponttal.

A két csapat harmadjára mérkőzött meg egymással világbajnokságon, ez volt az első alkalom, hogy Uruguay nem nyert.

Nov. 24. November 24. 14:00
al-Rajján Education City Stadion

Aleksandar Mitrovic
A. Mitrovic
26
4-3-3
4-5-1
Sergio Rochet S. Rochet 23
Jose Maria Gimenez S. Gimenez 2
Diego Godin D. Godin 3
Mathias Olivera M. Olivera 16
Martin Caceres M. Caceres 22
Matias Vecino M. Vecino 5
Rodrigo Bentancur R. Bentancur 6
Federico Valverde F. Valverde 15
Facundo Pellistri F. Pellistri 8
Luis Suarez L. Suarez 9
Darwin Nunez D. Nunez 11
Kim Szun Kju S.K. Kim 1
Kim Csin Szu C. S. Kim 3
Kim Min Dzse M. D. Kim 4
Kim Moon Hvan M. H. Kim 15
Kim Jung Kvon J. K. Kim 19
Csong Vu Jung V. J. Csong 5
Hvang In Bom I. B. Hvang 6
Szon Hung Min H. M. Szon 7
Lee Dzse Szun D. S. Lee 10
Na Szan Ho S. h. Na 17
Hvang I Dzso I. D. Hvang 16

Két kapufa, rohanás, de nulla gól

Nagyjából így lehet összefoglalni ezt a meccset. Az első félidőben Godín, a másodikban Fede Valverde trafálta el a kapufát, de a koreaiaknak is akadt nagy lehetőségük. Összességében igazságos döntetlen született.

Szon nem használta ki a hibát

Rochet csúnyán elpasszolta magát, a koreaiak azonnal Szonhoz játszották a labdát, aki cirka 18 méterről ballal lőtt kapura. A labda két méterrel a bal kapufa mellett suhant el. Közben az is kiderült, 7 perc lesz a hosszabbítás.

Valverde is kapufát lőtt!

Nem akart összejönni a lövés, nem tudták megtalálni Cavani fejét sem a beadások, Valverde ezért egy távoli bombával próbálkozott. A jobb fölső sarok alatt a kapufán csattant a labda!

Cserék mindkét oldalon

Egy-egy gyorsan előre ívelt labdából komoly gondokat tudott okozni Dél-Korea, ráadásul bejött Cso Küe Szun, akinek két villanása is volt. A koreai hármas csere után Vina és Nicolas de la Cruz  is bejött.

Átvette az irányítást Uruguay

Az elmúlt 5-6 percben egészen beszorultak a koreaiak, de nagyon fegyelmezetten védekeznek, így nem jutottak el a dél-amerikaiak sem helyzetig.

Jön Cavani!

Luis Suárezt váltja. Maradjunk annyiban, hogy nem gyengült Uruguay.

Núnez rossz döntést hozott

Végigcselezte magát a bal szélen, az alapvonalról viszont már kénytelen volt centerezni, Kim kapus számított rá és egy vetődéssel közbenyúlt.

Cáceresé az első sárga lap

Szont darálta le hátulról, a sarkára lépett Cáceres, majd talán a kezét is eltalálta véletlenül a talpával. Nem sokkal ezelőtt a tizenhatoson belül is Dél-Korea szeretett volna tizenegyest kapni, de Turpin játékvezető és a VAR sem osztotta ezt a véleményt.

Gimenez nagyot mentett

Megfontoltabban építgette támadásait mindkét csapat, talán belátták az edzők, hogy 90 percig nem lehet ezt majd bírni. Ennek ellenére komoly helyzetig Dél-Korea jutott, Szon Hung Min egy jó kombináció után eggyel több cselt húzott meg, mint kellett volna, Gimenez pedig becsúszva szerelte.

Még senki sem találta el a kaput

Négy uruguayi és két koreai lövés durrant a meccsen, egyiknél sem kellett a kapusoknak védeniük. A labdabirtoklás teljesen egyenlő, 50-50%. Ember legyen a talpán, aki meg tudja tippelni a győztest!

Nincs gól 45 perc alatt

Nagyon jó kis pörgős első félidőt hoztak össze a csapatok, de ennek ellenére kevés helyzetet láttunk. Hvang kapáslövése volt a legnagyobb koreai lehetőség, Valverde félfordulatos bombája és Godín kapufája jegyezhető még föl. Soha rosszabb gól nélküli félidőt!

Kapufa!

Az első félidő hajrájára megint felpörögtek még jobban a csapatok. Több sikertelen koreai beadás után kétszer is nagy volt a zűrzavar az uruguayi tizenhatoson belül, de lövésig el se jutottak az ázsiaiak. A túloldalon viszont jött egy nagy lehetőség, Diego Godín fejese csattant a jobb kapufán.

Óriási koreai helyzet maradt ki!

Hvang I Dzso kapott a tizenhatos kellős közepén egy erősen középre lőtt labdát Szontól, amit kapásból lőtt kapura. Talán elhamarkodott megoldás volt, mert annyira meglepte a védőket ez a passz, hogy akár át is vehette volna. De így is a legnagyobb lehetőség maradt ki.

Így elszúrni egy jó támadást...

Egy labdaszerzést követően gyorsan kontrát vezethetett Uruguay, de hiába alakított ki négy a három elleni akciót, Pellistri nagyon hosszan próbálta meg helyzetbe hozni Núnezt, aki elől így a kapus menteni tudott. Ebben sokkal több volt!

Valverde meghúzta a váratlant

Kapott egy jó felívelést a Real Madrid játékosa, amit a levétel után egy pattanást követően félfordulatból azonnal kapura lőtt. Alaposan meglepte a kapust, de a léc fölött szállt el a labda.

Nagyon pörögnek a koreaiak

Eddig főleg védekeznie kell Uruguaynak, de ha mégis kimerészkednek a dél-amerikaiak, szinte azonnal jön egy hosszú indítás és Szon begyújtja a rakétákat. Jó az iram, eddig kevés a helyzet, de komoly intenzitással küzdenek a felek.

Dél-Korea kezdett jobban

Szinte végig az uruguayi térfélen zajlott a játék az első percekben, egyedül Rochet nagy kirúgása után kerülhetett volna bajba az ázsiai csapat, de Kim Min Dzse jó helyezkedés után oldalra ki tudta fejelni a labdát.

El is startolt a meccs!

Dél-Korea indította útjára a labdát, rögtön komoly energiával indult előre az ázsiai együttes, de az uruguayiakat sem kell félteni, ha párharcokról van szó.

Íme a kezdők

Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera – Valverde, Vecino, Bentancur – Pellistri, L. Suárez, Núnez

Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho, Li Dzse Szun, Szon Hung Min – Hvang I Dzso

Ma még biztosan nem játszik Araujo

Az FC Barcelona szeptemberben szenvedett combsérülést, három hónapja nem is volt pályán, mégis bekerült a vb-keretbe. A jelek szerint még nem épült föl, mert a FIFA szerint kispadra sem ült le az első meccsen.

Jön a harmadik vb-meccs

Dél-Korea és Uruguay korábban kétszer találkozott egymással világbajnokságon, mindkétszer a dél-amerikaiak nyertek, 1990-ben 1-0-ra, míg húsz évvel később 2-1-es végeredmény született. Elkerülhető-e a harmadik uruguayi siker? Ma megtudjuk.

Olvasói sztorik