Élő Közvetítések

Először maradt gól nélkül egy vb-meccs Katarban

Lars Baron/Getty Images
Lars Baron/Getty Images

A tavalyi Eb-n elődöntőt játszó Dánia gól nélküli döntetlent játszott Tunézia ellen a világbajnokság D csoportjában.

Meglepő, de egészen szórakoztató 0-0-t játszott a két csapat. Az első félidőben először a skandinávok támadták le ellenfelüket, majd az afrikaiak, végül beállt a meccs arra, amit előzetesen várni lehetett, az európai csapat birtokolta többet a labdát. Üde színfolt volt Tunéziában a Fradi középpályása, Aissa Laidouni, aki először egy nagy becsúszás után hergelte a közönséget

majd kiosztott egy látványos kötényt is.

Térfélcsere után is hasonló forgatókönyv alakult ki, ezúttal Tunézia kezdett erősebben, majd visszaállt a „rend” és megint a dánoknál volt többet a labda. Hármas cserével jött azonban valódi lendület a skandinávok támadásaiba, a 70. és 80. perc között egészen izgalmassá vált a találkozó, mert a feszültség benne volt a levegőben. Végül érvényes gólig nem jutott a csapatok, de egy-egy lesgól mellett egy-egy kezezés miatt meg nem adott büntető is volt, sőt Schmeichel bravúrja mellett Damennek is akadt egy komoly hárítása, így aztán összességében igazságosnak mondható a döntetlen.

Nov. 22. November 22. 14:00
al-Rajján Education City Stadion

Rasmus Nissen Kristensen
R. Kristensen
24
Thomas Delaney
T. Delaney
46
Mikkel Damsgaard
M. Damsgaard
46

Kasper Dolberg
K. Dolberg
65
Andreas Cornelius
A. Cornelius
65
Simon Kjaer
S. Kjaer
65
Mathias Jensen
M. Jensen
65
Andreas Skov Olsen
A. Olsen
65
Jesper Lindström
J. Lindström
65
Anisz ben-Szliman
A. ben-Szliman
69
Naim Sliti
N. Sliti
69
Jens Stryger Larsen
J. Larsen
75
Jusszef Mszakni
Y. Msakszakni
80
Hannibal Mejbri
H. MejbMejbri
80
Isszam Dzsebali
I. Dzsebali
80
Taha Jasszin Kenisszi
T. Kenisszi
80
Taha Jasszin Kenisszi
T. Kenisszi
86
Mohamed Drager
M. Drager
88
Vajdi Kesrida
V. Kesrida
88
Aissa Laidouni
A. Laidouni
88
Ferdzsání Szászí
F. Sass Szászí
88
3-5-2
3-5-3
Kasper Schmeichel K. Schmeichel 1
Joachim Andersen J. Andersen 2
Simon Kjaer S. Kjaer 4
Andreas Christensen A. Christensen 6
Joakim Maehle J. Maehle 5
Thomas Delaney T. Delaney 8
Christian Eriksen C. Eriksen 10
Rasmus Nissen Kristensen R. Kristensen 13
Pierre-Emile Hojbjerg P. Hojbjerg 23
Andreas Skov Olsen A. Olsen 11
Kasper Dolberg K. Dolberg 12
Ájmen Damen Á. Damen 16
Montasszar Talbi M. Talbi 3
Jasszin Meriah J. Meriah 4
Dylan Bronn D. Bronn 6
Aissa Laidouni A. Laidouni 14
Ellyes Skíri E. Skíri 17
Mohamed Drager M. Drager 20
Alí Abdi A. Abdi 24
Jusszef Mszakni Y. Msakszakni 7
Isszam Dzsebali I. Dzsebali 9
Anisz ben-Szliman A. ben-Szliman 25

Megszületett az első gól nélküli meccs a vébén

Meglepő, de egészen szórakoztató 0-0-t játszott Dánia és Tunézia. Az első félidőben először a skandinávok támadták le ellenfelüket, majd az afrikaiak, végül beállt a meccs arra, amit előzetesen várni lehetett, az európai csapat birtokolta többet a labdát. Térfélcsere után is hasonló forgatókönyv alakult ki, összességében igazságos döntetlen született.

Még egy kis dráma a végére

Meriah kezére pattant egy szöglet után a labda, de előtte Cornelius ellökte az egyik afrikait, ezért nem ítélt büntetőt a bíró. Egy hasonló esetet a túloldalon is elengedett a spori.

Pezseg a meccs, de vajon lesz-e gól?

Elég idegesnek tűnnek a csapatok, sokkal többet birtokolja a labdát Dánia, de időnként nagyon nagy galibát okoz Tunézia magas letámadással. Általában viszont visszazárnak az afrikaiak, nehezen találja a rést a pajzson az európai együttes. Ez nem hangzik jól, de jó értelemben vett feszültségből van bőven a meccsen, akár egy találat is eldönthet itt mindent. Jön a hajrá.

Damen védett hatalmasat!

Eriksen lopta a távolságot, nem léptek ki rá a tunéziai védők és végül ballal a bal felső sarkot vette célba, de Damen kitornázta a pipából a labdát. Szöglet után Christensen is veszélyesen fejelt kapura, de még egy berobbanó ember sem tudta bekotorni, szinte a gólvonalról!

Jönnek az újabb dán cserék

Egy-két Dolberg fejére beívelt labdán kívül nem tudott veszélyt teremteni, így aztán nagy változásokra van szüksége a skandináv csapatnak. Három változtatás is jött a 64. percben, Kjaer, Dolberg és Skov Olsen ment le, helyettük Jensen, Cornelius és Lindström folytatja.

Dánia kiegyenlített lesgólokban

A Delaney helyére beállt Damsgaard ragadt lesen, így aztán hiába kapott jó indítást, amit aztán legurított Skov Olsennek, les miatt jogosan érvénytelenített a mexikói játékvezető.

Ó, Laidouni

Újabb labdaszerzése után Dzsebali pazarul indította, de talán elfáradt, mire a tizenhatosra ért a labdával. Egyrészt rosszul is tolta meg a végén, másrészt le is lassult, harmadrészt Christensen is beérte, így amikor a túloldalon érkező társához passzolt volna, elakadt a dán védőben. Pedig ez nagy lehetőség volt.

Laidouni nagyon él

82 százalékban passzolt, de ennél is érdekesebb, hogy öt párharcából négyet megnyert, három szerelés, egy blokk és egy lefülelt passz a mérlege. Nagy melót pakolt bele a védekezésbe a Fradi légiósa.

Gól nincs, hajtás van

Nem született érvényes gól az első félidőben. Elsőre úgy tűnt, a dánok rohanják le ellenfelüket, utána meg úgy, hogy a tunéziaiak. Végül aztán mindkét csapat váltott, ami dán irányítást, de több afrikai helyzetet hozott. A skandinávok 61 százalékban birtokolták a labdát, de csak háromszor lőttek kapura – akkor is gyengén. Tunézia viszont nyolcszor próbálkozott és legalább lesgólig jutott.

Kényszerű csere a dánoknál

Delaney egy szerelést követően a térdét fájlalta, Mszakni ráesett a lábára. Egyszer már a földön maradt, de nem bírta ki a szünetig, inkább lekapta őt a pályáról az edző.

Schmeichel eszméletlen bravúrt mutatott be!

Dzsebali került óriási ziccerbe, a kaputól hat méterre kapott remek kiugratást és a kimozduló dán kapus fölött megpróbálta átlöbbölni a labdát. Schmeichel viszont bele tudott még kapni a hulló labdába, így szöglettel folytatódott a meccs.

Eriksen zseniális mozdulata sem ért gólt

Jobb oldalon kapott labdát Skov Olsen, becselezte  magát a tizenhatoson belülre, a középre lőtt labdáját viszont átlépte Eriksen. Parádés észrevétel volt, csak épp a túloldalon érkező társ nem számított rá, így a helyzet is oda lett.

Erősödött a nyomás a tunéziai kapun

De gól még mindig nem esett. A dán szöglet a védőkről lecsorgott, Höjbjerg 20 méterről lőtt kapura, de ez nem okozott gondot Damennek. Tunézia okosan osztja be eddig az erejét, már csak a saját térfelén támad le, de ott nagyon jól.

Dán szögletből tunéziai lesgól

Az elmúlt 6-8 percben a dánoknál volt többet a labda, türelesen járatták meg, viszont csak pontrúgásokig jutottak. Egy veszélyes beadás érkezett csak Eriksentől, de valahogy blokkolni tudtak a tunéziai védők, sőt egy gyors indítás után Dzsebali sprintelhetett végig az ellenfél térfelén és bár beérte őt két védő is, végül a hálóba pöccintett. Csakhogy lesről indult, így aztán nem adták meg a gólt.

Az első ígéretes lövés Tunéziáé

A dánok behúzták a féket, inkább türelmesen próbáltak támadást építeni. Tunéziai viszont keményen gürizik, letámad. Az első lövés is az afrikaiaké volt, Drager lövése Christensenről levágódva kerülte el centikkel a dán kaput.

Őrült nagy az iram!

Mintha vért ittak volna a tunéziaiak, ráadásul Christensen a tizenhatosán belül el is cselezte magát, de nem tudták ezt megbüntetni az afrikaiak. Mindkét csapat nagy iramot diktál az első percekben, jó kis meccs lehet ebből.

Aissa Laidouni nagyon pörög!

Christian Eriksen egy picikét pepecselt egy átvétellel, mire megérkezett a Fradi középpályása és hatalmas becsúszással szerelte ellenfelét. Ezután a közönséget kezdte el hergelni. A hangulat olyan, mintha Tunéziában rendeznék a mérkőzést.

Olvasói sztorik