Élő Közvetítések

Hajrágólokkal nyert rangadót Hollandia a focivébén

Alex Grimm / Getty Images
Alex Grimm / Getty Images
A holland labdarúgó-válogatott győzelemmel tért vissza a világbajnokságra azt követően, hogy a 2014-es bronzérmét követően a 2018-as tornáról lemaradt. A győztes gólt Cody Gakpo szerezte a 84. percben, majd Davy Klaassen biztosította be a Szenegál elleni 2-0-s sikert.

Ez volt a mostani világbajnokság első igazi csoportrangadója, még úgy is, hogy az Afrika Kupa-győztestől hiányzott a legnagyobb sztár, Sadio Mané. Talán emiatt is kissé hajazott egy egyenes kieséses szakaszban látható összecsapásra, amikor két erős csapat találkozik, de kockázatot sokáig egyik sem vállal.

Épp emiatt a katari vébén először ment le gól nélkül az első félidő, és a kaput is csak egyszer találták el a válogatottak, egy távoli szenegáli próbálkozást hárított a hollandoknál most debütáló Noppert.

A folytatásban is Noppertnek kellett inkább közbeavatkoznia, két látványos hárítása is volt. A 84. percben aztán De Jong beadására tökéletes ütemben érkezett Gakpo, megelőzte Mendyt, szenegáliak kapusát, és a hálóba csúsztatott. Ezután még Noppertnek volt egy nagy védése, majd a hajrában megkontrázta ellenfelét Hollandia, Klaassen pedig beállította a 0-2-es végeredményt.

A hollandok két gólja:

A két válogatott egyébként, bármilyen meglepő, most találkozott először egymással.

A csoport, 1. forduló

Szenegál – Hollandia 0-2

 

Szenegál: É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Cissé, Diallo (Jakobs, 62.) – N. Mendy, Gueye (73.), Jouyate – Diatta (Jackson, 73.), Dia (Abass, 69.), Sarr

Hollandia: Noppert – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Ake, Blind – Berghuis (Koopmeiers, 79.), De Jong, Gakpo – Janssen (Depay, 62.), Bergwijn (Klaassen, 79.)

Gólszerző: Gakpo (84.), Klaassen (90+9.)

sárga lap: Mendy (90+4.), Gueye (90+6.) illetve De Ligt (57.)

piros lap: –

Krimi a végén: hajrágólokkal nyert rangadót Hollandia a focivébén

A holland labdarúgó-válogatott győzelemmel tért vissza a világbajnokságra azt követően, hogy a 2014-es bronzérmét követően a 2018-as tornáról lemaradt. A győztes gólt Cody Gakpo szerezte a 84. percben, majd Davy Klaassen biztosította be a Szenegál elleni 2-0-s sikert.

És ott a második!

Amikor már mindenki azt hitte, hogy éefújják, depay még meglódult, lövését védte Mendy, de a kipattant Klaassen bepofozta. 0-2!

De nagy védés!

Gueye vette célba a holland kaput, lapos lövése be is akadt volna, de Noppert leért és védeni tudott.

És ott a gól! Vajon győzelmet ér?

Kezdett erősödni a nyomás a hollandok részéről, szépen járatták a labdát a bal oldalon, majd De Jong parádés labdát adott középre, Gakpo megelőzte a kapust, Mendyt, és a kapuba fejelt. Vajon eldőlt?

Na, ez nagy lehetőség volt

Gueye ezúttal nem állt neki cselezgetni, kapura tűzte a albdát jobbal, Noppert ismét látványos mozdulattal tudott hárítani.

Ilyen reggeli jár a vb-n

Napi 200 fontos szállásdíjért (bő 94 ezer forint) cserébe ilyen reggeli jár a szurkolói zónában.

Ez szép volt

Diát szöktették, ő pedig a tizenhatoson belülr érve, egy védő szorításában is kapura lőtt, a holland kapus látványos mozdulattal védett.

Uh, ez közelített

Bár ez sem talált kaput, még mielőtt valaki túlzottan belelovalná magát a helyzetbe. Mindenesetre a holland szögletet követően Van Dijk emelkedett a legmagasabbra, bólintott is, a labda a kapu felé is szállt, de egyben fölé is.

Ahogy állandó, Sport24-es szerzőnk megjegyezte

Tisztára, mint egy egyenes kiesés meccs. Nem jó hír ez a csoport másik két csapata, különösen Katar számára, hogy ilyen játékerőt képvisel ez a kettős.

Csere? Nincs!

Foci viszont van, mert megy a második félidő.

Jöhet egy kis félidei statisztika?

Ami látszik, meg hát a két szemünkkel is láttuk, hogy bár a hollandok próbálkoznak többet, a szenegáliak tűnnek valamivel veszélyesebbnek. Ez volt egyébként az idei vb első olyan első félideje, amikor nem esett gól.

"A küzdelem dominált"

Hangzik a közvetítésben az első félidő összegzése gyanánt. Ami biztos, hogy kiegyenlített a mérkőzés, volt ugyan 11 próbálkozás is összesen, de abból csak egy talált kaput és az rémgyenge volt. A szenegáliak szimpatikusan játszanak, a hollandok is, de utóbbiak már legalább két helyzetet túl akartak játszani, pedig egy egyszerű lövés jobb megoldás lett volna. Na, de ezt majd a szöbvetségi kapitányok rendezik a félidőben, merthogy szünet következik.

Emelkedtünk a székből

De gyorsan vissza is ültünk. Szenegáli labdajáratás után vezetett kontrát Hollandia, szép volt a lekészítés Berghuisnak, aki még állított is a lasztin lövés előtt, de hiába csapódott a próbálkozás, így is a léc fölött szállt el.

A kapu: eltalálva

Sok köszönet nem volt benne, Sabaly távoli próbálkozása épphogy elgurult a kapuig, Noppert még lehet mosolygott is, miközben felkapta a földről.

De ez volt az első kaput eltaláló kísérlet.

Tyű, ez látványos volt

Miközben a hollandok a kezüket emelgették a magasba és lest reklamáltak, addig Sarr a bal oldalon igazított egyet a labdán, jobbal célba vette a kaput, tartott is a lövés a felső sarok felé. de Van Dijk fejjel tisztázott, látványos jelenet volt. A szögletből nem lett. semmi.

Belehaltak a szépségbe a hollandok

Szép ellentámadás végén De Jong a tizenhatoson belül lőhetett volna, de húzott még egy cselt, ami ugyan bejött, de a labda túl messzire pattant tőle, így egy védő közbe tudott lépni. Eddig két támadás is azon halt el, hpgy túlcifrázták a hollandok.

Ez csak egy helyzetecske volt

De azért rögzítsük. Sarr kapta meg a labdát a holland tizenhatos előtt, passzolgatás helyett inkább fordult és lőtt, a kapu fölé. Egyet megért.

Hopp, egy helyzet!

Szerencsére lendületesen indul a mérkőzés, az első percekben láthattunk már szenegáli szögletet, sőt egy komoly holland lehetőséget is, ám Gakpo lövés helyett centerezni akart, de a társ lemaradt az átadásról. Jöhet is egy közhely: ebben több volt.

Olvasói sztorik