Hírek

Ketten meghaltak, egy kisfiú kómába került Argentína vb-ünneplése közben

Diego Radames/Anadolu Agency via Getty Images
Diego Radames/Anadolu Agency via Getty Images
Mind a három eset közvetlenül a győzelem után történt Argentínában.

Már legalább ketten életüket vesztették Argentínában azt követően, hogy a labdarúgó-válogatott vasárnap Franciaországot legyőzve megnyerte a világbajnokságot.

A The Independent cikke szerint még vasárnap, a lefújás után egy 22 éves férfi a motorkerékpárjával haladt Bahia Blanca városában, a nyakában lévő sálja azonban menet közben rátekeredett a motorkerékpár kerekére, amely így megfojtotta.

A La Nación cikke szerint egy 24 éves férfira egy parkolóház harmadik emeletén találtak rá hétfőn hajnalban, eszméletlen volt, kórházba vitték, de olyan súlyos fejsérülése volt, amibe belehalt. A hivatalos közlés szerint a tetőn ugrált és úgy esett le, családja közleménye szerint ugyanakkor egy műanyag padlóelemre lépett a parkolóházban, az szakadt le alatta és zuhant le. A barátai próbáltak segítséget hívni hozzá, de csak úgy tudtak mentőt fogni, hogy leintettek egyet az utcán.

Mindkét cikk kitér arra is, hogy egy ötéves kisfiú kómába került. Ő a családjával ment ünnepelni, de egy esésnél beverte a fejét.

Argentína 1978-at és 1986-ot követően harmadszor lett világbajnok, miután tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot. A csapat hazatérését követően is kaotikus ünneplés kezdődött kedden, több millióan vonultak Buenos Aires utcáira, szurkolók ugráltak a csapatbuszra a hidakról, végül helikopterrel kellett kimenteni Lionel Messiéket.

Kapcsolódó
Hídról ugráltak a szurkolók Messiék buszába, helikopterrel mentették ki a játékosokat
Négy és fél óra alatt csupán 14 km-t tudott megtenni a válogatott.
Olvasói sztorik