Hírek

Hídról ugráltak a szurkolók Messiék buszába, helikopterrel mentették ki a játékosokat

Emiliano Lasalvia / AFP
Emiliano Lasalvia / AFP
Nem a terveknek megfelelően alakult a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott ünneplése Buenos Airesben, így végül négy és fél óra után a szervezők arra kérték a szövetséget vessenek véget buszozásnak. A játékosokat végül a a haditengerészet helikoptereivel vitték át a városon.

A Clarín szerint az egy dolog, hogy a szervezőket is meglepte az elképesztő érdeklődés a világbajnoki címet szerzett csapat iránt, a Buenos Aires utcáira kivonuló négymillió (!) rajongót egyszerűen nem lehetett kezelni.

Amint arról korábban beszámoltunk, a nyitott busz ugyan elindult, de esély sem volt arra, hogy eljusson a belvárosba, így a várost átszelő autópályát választotta útvonalul. De ez sem volt eléggé biztonságos, a jármű lépésben tudott csak haladni, és amikor aluljárónál haladtak el, több szurkoló is megpróbálkozott azzal, hogy a hídról beugorjon a futballisták közé.

Egy drukker már a csapat hajnali megérkezésekor megcselekedte ezt: miközben a válogatott az Ezeiza repülőtérről az Argentin Labdarúgó Szövetség székhelyére tartott, egyikük sikeresen landolt a buszban.

Délután aztán ketten is levetették magukat, egyikük sikerrel járt, a másik viszont az aszfaltra esett. A szerencsétlenül járt ember egészségi állapotáról nem hoztak nyilvánosságra információt.

Ezen két eset után kérték azt a szövetségtől, hogy vessen véget a buszozásnak, mielőtt még nagyobb tragédia történik.

A busz négy és fél óra alatt csupán 14 kilométert tudott megtenni, ezért megváltoztatta az útvonalát, majd a főváros délnyugati részébe, Villa Luganóba hajtott, ahol a haditengerészet helikoptereire szálltak fel a futballisták, így tudták folytatni az ünneplést.

Olvasói sztorik