Hírek

Orbán Viktor és Csányi Sándor a katari miniszterelnökkel ebédelt

The Peninsula
The Peninsula

Azt követően, hogy a helyszínen tekintette meg, amint Argentína a világbajnokságok történetének talán legjobb döntőjében legyőzi Franciaországot, és Lionel Messi vezérletével harmadszor is világbajnoki címet szerez, Orbán Viktor a katari miniszterelnökkel költötte el mai ebédjét.

A hvg szúrta ki a helyi The Peninsula című lap bejegyzését, mely szerint Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Táni katari miniszterelnök, egyben belügyminiszter bankettet adott a magyar miniszterelnöknek. A katari lap cikkéből ugyan nem derül ki, de a mellékelt fotón jól látszik, hogy Orbán mellett Csányi Sándor is hivatalos volt az eseményre. Csányi egyébiránt üzleti vállalkozásai mellette nemcsak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, de egyben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) alelnöke is.

Orbán Viktor a múlt héten, kedden érkezett meg először Katarba, ahol már a helyszínen tekintette meg a világbajnokság első elődöntőjét, ahol az argentinok a horvátokat verték. A következő napokban azonban Brüsszelben is bokros teendői akadtak a magyar kormányfőnek, aki még az Öböl-menti országban is hivatalos volt néhány meccsre, így a magyar honvédség gyakorlatilag légi hídat húzott fel a múlt héten Brüsszel és Doha közé, hogy a miniszterelnök minél hatásosabban ingázshasson.

Olvasói sztorik