Hírek

Ezért öltöztették köpenybe Lionel Messit a vb-trófea felemelése előtt

Quality Sport Images / Getty Images
Quality Sport Images / Getty Images

Lionel Messi vasárnap világbajnoki címig vezette az argentin labdarúgó-válogatottat. A PSG klasszisa a döntőben kétszer is betalált, majd a 3-3-as végeredménnyel zárult franciák elleni fináléban a tizenegyespárbajban sem hibázott. De a torna legjobb játékosát még egy megtiszteltetés érte, mielőtt felemelhette volna a trófeát, Tamim bin Hamad Al Thani katari emír megajándékozta egy ruhadarabbal.

A bist néven ismert köpenynek különös története van, viselőjét különösképpen meg kell becsülni. Ez ugyanis olyan ruhadarab, amelyet az arab világban évezredek óta viselnek, de csupán különleges alkalmakkor, például esküvőkön és vallási ünnepeken.

De a bistnek van egy további jelentése is, aki ezt magára ölti, egyfajta státuszszimbólumként is viseli: hiszen a ceremoniális pillanatok mellett a győztes csatákhoz vagy éppen a gazdagsághoz is kötődik.

Az biztos, hogy a sportvilág most ismerte meg igazán ezt a férfi köpenyt, amelyet ha visszatekintenek majd a világbajnokságok történetére, biztosan minden idők egyik legnagyobb játékosához, és Katarhoz kötik majd.

Kapcsolódó
Hihetetlen döntőben, tizenegyesekkel verték Messiék Franciaországot
Az argentin labdarúgó-válogatott nyerte meg a katari világbajnokságot, miután 2-2-es rendes játékidőt, majd a hosszabbításban esett egy-egy gólt követően tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot. Pedig Kylian Mbappé három gólt is szerzett, de a büntetőknél két csapattársa is hibázott.
Olvasói sztorik