Hírek

„Többet nem is kívánhatnék” – Lionel Messi a vb-győzelemről

Buda Mendes / Getty Images
Buda Mendes / Getty Images

Lionel Messi felért a csúcsra, Argentínával megnyerte a világbajnokságot, így mindent megnyert karrierje során, amit csak lehetett. A Franciaország elleni, tizenegyespárbajban aratott győzelem során szerzett két gólt és értékesítette a saját büntetőjét is. A találkozót követően megválasztották a torna legjobb játékosának.

Őrület, hogy így sikerült nyernünk, de a legcsodálatosabb dolog járt érte cserébe. Csak rá kell nézni [a világbajnoki kupára], gyönyörű. Nagyon akartam. Sokat szenvedtünk érte, de megszereztük. Alig várom, hogy Argentínában legyek és láthassam, mekkora buli lesz.

Többet nem is kívánhatnék a karrierem során. Nyertem Copa Américát, most világbajnokságot. Utóbbira majdnem a pályafutásom végéig kellett várni… Szeretem a labdarúgást, amit csinálok. Szeretek a válogatottal lenni, a csapatot, még játszom pár mérkőzést, világbajnokként” – mondta a TyC Sportnak a vébén hét gólig és három gólpasszig jutó Messi a lefújást követően.

A Buenos Aires-i hangulat:

A 35 éves Messi 2008-ban olimpiát nyert Argentínával, utána azonban vesztes döntők kísérték karrierje során, 2014-ben a vébén, 2015-ben és 2016-ban a Copa Américán (a kontinenstornáról 2007-ből is van egy ezüstje). Tavaly aztán Brazíliában sikerült megnyerni a Copát, Katarban pedig a vébét úgy, hogy a tornát még vereséggel kezdte a csapat.

Olvasói sztorik