Hírek

Deschamps: Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj jobban

Julian Finney / Getty Images
Julian Finney / Getty Images

A vasárnapi világbajnoki döntőben 3-3 után 11-esekkel vesztes francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szerint még inkább nehézzé teszi megemészteni az eseményeket annak tükrében, hogy csapata kétszer is vert helyzetből állt fel.

Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog. A legvégén megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült

– utalt a szakember Randal Kolo Muani helyzetére, melyet a 123. percben óriási bravúrral védett a vb legjobb kapusának választott Emiliano Martinez.

„A kétgólos hátrányunk után ha kikapunk esetleg 3-0-ra, akkor annyit mondtunk volna, bravó Argentína. Természetesen ettől függetlenül gratulálok a riválisnak, nagyszerű mérkőzést játszott” – fogalmazott a játékosként 1998-ban, edzőként négy évvel ezelőtt világbajnok tréner.

Deschamps megjegyezte, a dél-amerikai csapaton látta, hogy világbajnoki döntőt játszik, ugyanakkor csapatában már nem érezte annyira a tüzet. Hozzátette, előzetesen senkin nem látta, hogy rossz formában lenne bárki is, azonban Ousmane Dembélét és Olivier Giroud-t is lecserélte még a szünet előtt, ugyanis bár a döntőig elvitték a csapatot, a fináléban gyengén teljesítettek, a csapatot pedig fel kellett ráznia.

Deschamps természetesen kitért a mesterhármast szerző Kylian Mbappéra, aki nyomot szeretett volna hagyni maga után a tornán, ezt meg is tette, de végül nem annyira, mint azt tervezte.

A szakember 2012 óta irányítja a francia válogatottat, szerződése az év végén lejár, jövőjéről azonban egyelőre nem nyilatkozott érdemben.

Amin Mohammad Jamali / Getty Images

Az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni szövetségi kapitány szerint Argentína annak köszönheti harmadik világbajnoki címét, hogy minden nehézségre volt válasza.

„Nem hiszem el, hogy mennyit szenvedtünk egy tökéletes meccsen. Hihetetlen, de ennek a csapatnak minden nehézségre volt válasza. Ma nagyon komoly ütésekből is felálltunk az egyenlítések után” – utalt arra a 44 éves tréner, hogy a rivális francia csapat a rendes játékidőben 0-2-ről, majd a hosszabbításban 2-3-ról is egyenlített.

Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy élvezzék ki ezt a pillanatot, mert ez egy történelmi momentum Argentína számára.

A vasárnapi döntőben az argentin válogatott 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re győzte le a legutóbb aranyérmes francia csapatot Luszailban.

Olvasói sztorik