Hírek

Bevált a vébén Marokkó szívszorító csapatépítő taktikája

JUAN MABROMATA / AFP
JUAN MABROMATA / AFP
Úgy tűnik, Walid Regragui világbajnokság előtti kinevezése az év legnagyobb futballhúzása volt, a marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pedig felkészültségével és emberségével új dimenziót nyitott a válogatott előtt.

A Guardian azt írta, a 47 éves szakember a torna előtt egyeztetett a Marokkói Labdarúgó Szövetség elnökével, Fouzi Lekjaával, és gondoskodtak arról, hogy a játékosok által kiválasztott családtagok eljussanak Katarba és ott all-inclusive ellátást kapjanak. Így aztán a szülők az egyik elegáns doha szállodában élnek, hozzájárulva ezzel Reragui morálépítő stratégiájához.

Már a spanyolok elleni tizenegyespárbaj után látni lehetett, ahogy Achraf Hakimi az édesanyjával ünnepelt a tömegben, de nagyjából ugyanezt tette a Portugália elleni negyeddöntős győzelem után is, amikor felkapaszkodott a lelátóra, hogy megölelje.

Sofiane Boufalról is készült videó, amint édesanyjával a pálya szélén táncolt, miközben a marokkói szurkolók biztatták őket.

De még a szövetségi kapitány Regragui is felmászott a lelátóra, hogy édesanyjával együtt ünnepelje Marokkó példátlan sikerét.

Csakúgy, mint december 6-án, amikor egy Twitterre kikerült videofelvétel szerint anyukája, Fatima, aki több mint 50 éve Párizsban él, most először utazott el azért, hogy élőben láthassa a fiát.

Olvasói sztorik