Hírek

Válságülés után döntött kapitányáról a német szövetség

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP
Hansi Flick marad a katari labdarúgó-világbajnokságon a csoportkörben búcsúzott német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) közleményben tudatta, továbbra is bíznak a szakemberben, mostantól az a legfontosabb feladata, hogy felkészítse az együttest a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra.

A Kicker azt írta, szerda délután Flick körülbelül két és fél órát töltött a szövetség vezetőinek Neu-Isenburgban tartott válságértekezletén, majd limuzinjával elhajtott anélkül, hogy kommentálta volna a zárt ajtók mögötti tárgyalásokat. Az eseményre hivatalos lett volna Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere is, ám ő hétfő este meglepetésre szerződést bontott a szövetséggel.

„Meggyőződésünk, hogy a 2024-es Európa-bajnokság a saját országunkban nagyszerű lehetőséget jelent a németországi futball számára.

Teljesen bízunk Hansi Flickben, hogy csapatával együtt megbirkózik ezzel a kihívással

mondta Bernd Neuendorf elnök.

„Az edzői csapatom és én optimistán tekintünk a hazai Eb-re. Csapatként sokkal többre vagyunk képesek, mint amit Katarban mutattunk. Ott elszalasztottunk egy nagyszerű lehetőséget, és le fogjuk vonni a tanulságokat.

Mindannyian azt szeretnénk, hogy a 2024-es Eb-n egész Németország ismét a válogatott mögé álljon

– idézte az MTI az 57 éves Flicket, aki tavaly augusztus óta irányítja a nemzeti csapatot.

Olvasói sztorik