Hírek

„Nem mutattak semmit” – a marokkóiak játékát kritizálta a spanyol védő a kiesés után

Pablo Morano/BSR Agency / Getty Images
Pablo Morano/BSR Agency / Getty Images

Spanyolország nem tudott mit kezdeni a tökéletesen védekező marokkói válogatottal a világbajnoki nyolcaddöntőben, majd miután a tizenegyespárbajban mind a három lövését kihagyta a csapat, így már ki is esett a katari vébéről. Az észak-afrikai csapat története során először jutott a nyolc közé.

A spanyolok védője, Rodri, akinek 223 passza volt a meccsen (ebből 207 sikeres), nem volt lenyűgözve az ellenfél játékától, legalábbis a Daily Mail cikke szerint a meccset követően kritikus hangot ütött meg a riválisról.

Marokkó nem mutatott semmit, és ebben nincs semmiféle tiszteletlenség a részemről. De nem csináltak semmit. Beálltak hátra és vártak, hátha kontrázhatnak

mondta Rodri.

A spanyol válogatott 77 százalékban birtokolta a labdát 1019 passzal próbálkozott a mérkőzésen, volt ugyan 13 kapura lövési kísérlet, de csak egyszer sikerült azt eltalálni – illetve a hajrában volt egy kapufájuk is.

A spanyol csapattal kapcsolatban érdekesség, hogy a 2010-es világbajnoki győzelme óta nem nyert meccset a vb egyenes kieséses szakaszában. 2014-ben a csoportkörben elhullott a csapat, 2018-ban Oroszország (hasonló meccsen), ezúttal pedig Marokkó ejtette ki Spanyolországot már a nyolcaddöntőben.

Most pedig az a kérdés, mi lesz Luis Enrique sorsa. A szövetségi kapitánnyal korábban már hosszabbított volna a szövetség, ő azonban akkor elutasította azt, mostanra pedig több spanyol lap szerint is azt gondolják a vezetők, hogy lehet inkább változtatni kellene. Enrique a meccs után nem akart a jövőjével foglalkozni, azt viszont közölte: vállal minden felelősséget a kiesés miatt.

Olvasói sztorik