Hírek

Bernardo Silva furcsa ok miatt nem ünnepelt csapattársaival az első portugál gól után

Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / AFP
Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / AFP

Miután a kispadra szoruló Cristiano Ronaldo helyén centerként játszó Goncalo Ramos a Svájc elleni keddi világbajnoki nyolcaddöntő 17. percében elképesztően nagy gólt lőtt Yann Sommernek, a portugál válogatott labdarúgói a cserejátékosokkal együtt kirohantak a stadion bal sarkába, és a játékoskijáró magasságában ülő szurkolótáboruk előtt, a pályán kívül ünnepelték a 21 éves vb-újonc találatát.

Ercin Erturk / Anadolu Agency / Getty Images Goncalo Ramos és Bernardo Silva a portugálok gólszerzését követően 2022. december 6-án.

Bernardo Silva azonban egy másodpernyi örömködés után megtorpant, visszafordult, majd megállt a pályán a szögletzászló előtt, és onnan nézte csípőretett kézzel amint csapattársai majd megfojtják a Benfica támadóját.

A talksport.com azzal magyarázta a furcsa esetet, hogy a játékszabály korábbi értelmezése szerint a svájci csapat a nagy portugál ünneplés közepette újrakezdhette volna a mérkőzést, lévén mind a tíz portugál mezőnyjátékos elhagyta a pályát, avagy az üres kaput kihasználva azonnal egyenlíthetett volna.

A Manchester City sztárjának az ugorhatott be, hogy a 2018-as vb-n Kieran Trippier hasonlóan cselekedett, miután az egész angol válogatott azt ünnepelte, hogy Harry Kane bevágta a győztes gólt Tunézia ellen.

A helyzet azonban az, hogy tök fölösleges volt Silva óvatossága. A FIFA már a 2018-as eset után is cáfolta ezt az elméletet. A labdarúgás hivatalos szabálya 8. fejezete szerint ugyanis

Minden kezdőrúgásnál, minden játékosnak, kivéve a rúgást végző játékost, a saját térfelén kell tartózkodnia.

Olvasói sztorik