Hírek

Lewandowski előbb kritizált, majd elhagyta a csapatot

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kissé botrányszagúan fejeződött be a lengyel válogatott katari kalandja, a csapat Franciaországtól 3-1-re kikapott a világbajnokság nyolcaddöntőjében, és kiesett.

A meccset követően a legnagyobb sztár, Robert Lewandowski nem tudott konkrétumot mondani a válogatottbeli jövőjét illetően, de azt megjegyezte, hogy a folytatáshoz az is kellene, hogy élvezze a játékot.

„Minden más persze, ha támadunk. Amikor védekezünk, akkor kevésbé élvezem” – fogalmazott.

Piotr Zielinski hasonló hangnemben beszélt a meccs után. „Szerintem továbbra is úgy kellene futballoznunk, mint a franciák ellen. Nincs mit szégyellnünk, nincs mitől tartanunk. Van elég jó játékosunk ahhoz, hogy kihasználjuk a képességeiket” – mondta a Napoli középpályása.

A sajtótájékoztatón egy bátor újságíró megkérdezte Czeslaw Michniewiczet, hogy ez a két vélemény nem a védekező taktika kritikája-e, mire a szövetségi kapitány dühös lett.

A szerkesztősége elküldi a világbajnokságra, és nincs egy saját gondolata, kérdése, és csak a a mások által elmondottakról tud kérdezni. Vesztegeti az időmet.

Ezekkel a játékosokkal a legjobb a kapcsolatom, és tudom, hogy semmilyen módon nem akartak bántani sem engem, sem a csapatot” – bosszankodott.

A Sport.pl mindenesetre felhívta a figyelmet arra, hogy a lengyeleknél is az történt, mint a belga válogatott esetében: a keretből mindössze 14-en szálltak fel arra a kormánygépre hétfőn, amely visszavitte őket Varsóba.

Lewandowski nem volt közöttük, ő a családjával már a vasárnapi vacsora után távozott, a hírek szerint Katarból egyenesen nyaralni repült szeretteivel.

Olvasói sztorik