Hírek

Lewandowski: Kevésbé élvezem a játékot, ha védekezünk

Justin Setterfield / Getty Images
Justin Setterfield / Getty Images

A lengyel labdarúgó-válogatott 1986 után jutott tovább újra a csoportkörből a világbajnokságon, ám a nyolcaddöntőben a franciák ellen csak felvillanásokra futotta, a duplázó és gólpasszt kiosztó Kylian Mbappé vezetésével a címvédő lépett tovább a nyolc közé. A 3-1-re elveszített mérkőzésen Robert Lewandowski szerezte meg a szépítő gólt, igaz, egy megismételt tizenegyesből, a 99. percben. A meccset követően megkérdezték a 34 éves csatártól, hogy a következő vébén láthatjuk-e.

Messze van még, sok összetevő közrejátszik a döntésemben. Az kell, hogy élvezzem a játékot. Minden más persze, ha támadunk. Amikor védekezünk, akkor kevésbé élvezem a játékot

idézte a sport.tvp.pl Lewandowskit, aki szerint a keret erőssége közti különbség volt a döntő, ennél több nem volt a lengyel válogatottban.

A csatár eddig két világbajnokságon vett részt, 2018-ban és idén. Az eddigi hét meccsén két gólt szerzett, az elsőt sírva ünnepelte, míg a másodiknál megmentette a gólvonalról idő előtt elmozduló Hugo Lloris, mert az első tizenegyese borzalmas volt.

Olvasói sztorik