Hírek

„Tiszteletlenség, hogy minden gól után ezt csinálták” – nem mindenkinek tetszett a brazilok tánca

PEDRO MARTINS / AGIF / AGIF via AFP
PEDRO MARTINS / AGIF / AGIF via AFP

Brazília egymás után lőtte a gólokat a Dél-Korea elleni nyolcaddöntő első félidejében, majd gólöröm gyanánt jöhetett a tánc, a harmadik találat után például Richarlison a szövetségi kapitányt, Tite-t is bevonta a pombo nevű, leginkább egy galamb mozgását imitáló koreográfiába.

A brazil táncóra nem mindenkinek nyerte el a tetszését, a szókimondásáról híres szakkommentátor, Roy Keane például tiszteletlennek tartotta a dél-amerikai játékosok megnyilvánulását.

„Az nem zavart, hogy az első gól után táncoltak, de az én szememben az tiszteletlenség, hogy minden gól után ezt csinálták. És ráadásul még az edzőt is bevonták, nem tetszett egyáltalán” – mondta a korábbi Manchester United-középpályás.

Aki emiatt kapott is kritikát bőven a közösségi médiában a brazil kommentelőktől, de volt olyan is, aki egy videóval szemléltette, hogy a táncnak semmi köze a tiszteletlenséghez, ez csak a színtiszta örömről szól.

Tite úgy reagált, a brazilok boldog emberek, és szó sincs arról, hogy ne tisztelnék az ellenfelüket. Hozzátette, megígérte Richarlisonnak, hogy ha gólt szerez, akkor ő is beszáll a pombóba.

„Nagyon fiatalok a játékosaim és megpróbálok az ő nyelvükön beszélni. És az ő nyelvük egy része a tánc. A táncomnak semmi más jelentése nem volt, csak örültem a gólnak, a csapatomnak és a teljesítményüknek” – magyarázta a brazil kapitány.

Brazília a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik majd.

Olvasói sztorik