Hírek

Van Gaal nagyon lelazult: puszit nyomott játékosa arcára, majd nem akart kimaradni a buliból

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Hollandia 3-1-re győzött az Egyesült Államok ellen, ezzel a katari focivébén bejutott a negyeddöntőbe, ahol Argentínával találkozik majd.

A meccs emberének a hollandok jobboldali szárnyvédőjét, Denzel Dumfriest választották, aki mindhárom gólban benne volt, kettőt előkészített, a harmadikat pedig ő szerezte, és volt egy fontos mentése is.

A lefújás utáni sajtótájkoztatón a hollandok szövetségi kapitánya, Louis van Gaal nyomott egy puszit Dumfries arcára, és azt mondta, játékosa megérdemli, mert nagyon jól játszott.

De látni kell azt is, Van Gaal mennyire élte azt a pillanatot, amikor a csapat elhagyta a stadiont. A háttérben a 2010-es vb hivatalos dala, a Waka Waka szólt Shakirától, Van Gaal pedig hatalmas mosollyal érkezett, és kiosztott pár ölelést, miközben a telefonjával megörökítette az élményt.

A 71 éves Van Gaalnak a mostani a harmadik időszaka a holland csapat élén, és amióta tavaly átvette a válogatottat, azóta az Oranje veretlen, ez 19 meccses sorozatot jelent.

Hollandia és Argentína eddig ötször találkozott a vébéken, 1978-ban ez a két nemzet játszotta a döntőt, és akkor a házigazda argentinok 3-1-re győztek.

A két legutóbbi találkozóra 2006-ban és 2014-ben került sor, az előbbi meccset a csoportkörben, az utóbbit az elődöntőben játszották. Mindkét mérkőzés 0-0-val zárult, nyolc éve egészen a tizenegyesekig gyűrték egymást a felek, és az argentinok maradtak higgadtabbak.

És ha már holland-argentin: a párosítást hallva valószínűleg mindenkinek bevillant Dennis Bergkamp zseniális gólja az 1998-as negyeddöntőből.

Olvasói sztorik