Hírek

Leszarozták Messit, másodpercekkel később gólt lőtt

Alex Pantling / Getty Images
Alex Pantling / Getty Images

Argentína másodikként jutott be a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, miután szombaton 2-1-re legyőzte Ausztráliát. A gólgyártás Lionel Messi kezdte meg a 35. percben, a találata előtti fél percről pedig kering egy videó a Twitteren, ami így utólag nézve egészen vicces.

Az történt, hogy a szurkolók elkezdtek kántálni a tizenhatos mellett szabadrúgáshoz készülődő játékosnak. „Hol van Messi? Szar vagy!” – óbégatták neki a lelátóról, és ugyan a szabadrúgásából még nem alakult ki közvetlen veszély, másodpercekkel később megszerezte a vezetést Argentínának.

Messi a meccsen hat lövéssel próbálkozott (kétszer talált kaput ezekből), négy kulcspasszt adott a társaknak, hatból négy párharcát megnyerte és még egy sikeres szerelése is volt. Őt választották meg a mérkőzés legjobbjának, ez már nyolcadszor történt meg pályafutása során, ami rekord.

sofascore.com

A 35 éves Messinek az Ausztrália elleni volt a kilencedik világbajnoki gólja, amivel holtversenyben a tizedik. Még egyet kellene lőnie ahhoz, hogy beállítsa az argentin rekordot, Gabriel Batistuta ugyanis tízszer volt eredményes a vébéken. Az abszolút rekord Miroslav Kloséé, ő 16 vb-góllal fejezte be a karrierjét.

Argentína a negyeddöntőben az Egyesült Államokat búcsúztató Hollandiával találkozik majd.

Olvasói sztorik