Hírek

Lekönyökölte a FIFA versenyigazgatóját, 15 meccses eltiltást is kaphat

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP
Azok után, hogy Uruguay drámai körülmények között búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokságtól, néhány játékos nem bírta elviselni a történteket, és sárga lapokat kapott. Az Atlético Madrid 27 éves védője, José María Gimenez azonban komoly eltiltást is kaphat.

A dél-amerikai válogatott hiába verte meg 2-0-ra Ghánát, miután Dél-Korea megverte a tartalékosan felálló Portugáliát, az ázsiaiak pontazonossággal, de több szerzett góllal továbbjutottak.

A nagy lökdösődés és vitatkozás eredményeként a játékvezető sárga lapokat is kiosztott, hogy ne legyen komoly atrocitás, ahhoz az is kellett, hogy a csapattársak elvonszolják Daniel Siebert bíró közeléből Gimenezt.

A dühös játékos azonban nem adta fel, és olyan hevesen tolakodott az öltöző felé, hogy hátulról lekönyökölte Elkhan Mammadovot, a FIFA versenyigazgatóját.

Sajtóértesülések szerint már a játékvezető iránti tiszteletlen magatartás három mérkőzésről szóló eltiltást vonhatna maga után, de a könyököst hivatalos személy elleni támadásnak tekintik, úgy ötször súlyosabb büntetést, 15 mérkőzéses eltiltást is kaphat.

Az egyelőre nem világos, hogy az esetleges eltiltás csak a nemzetközi mérkőzésekre vonatkozna-e, vagy akár klubszinten is érvényes lenne. Utóbbi eset nagy hatással lehet az Atlético Madrid szezonjára, ugyanis Stefan Savic és Reinildo Mandava mellett Gimenez alkotta a spanyol csapat védelmét az idény nagy részében.

Olvasói sztorik