Hírek

Van Gaal szerint Hollandia világbajnok lehet

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Az első félidő után még kritikus volt játékosaival szemben Louis van Gaal, a katari labdarúgó-világbajnokságon elsőként negyeddöntőbe jutott hollandok szövetségi kapitánya.

„Vezettünk ugyan 2-0-ra, két nagyszerű góllal, az első különlegesen olyan volt, amelyből érződött a csapat dinamikája, ugyanakkor szenvedtünk, sokszor nem volt nálunk a labda, ez pedig elfogadhatatlan a világbajnokságon” – fogalmazott az amerikaiak elleni 3-1-es siker után.

„Ha jobb csapatok ellen így játszunk, az nem fog eredményre vezetni. A másodikban viszont hihetetlen labdabirtoklást produkáltunk, játékunknak nem volt gyenge pontja, még úgy sem, hogy buta gólt kaptunk.”

Van Gaal elárulta: egy éve mondja, hogy világbajnokok lehetnek.

Nem azt mondom, hogy azok leszünk, hanem, hogy lehetünk

– árnyalta kijelentését.

Gregg Berhalter, az amerikaiak szakvezetője úgy vélekedett, hogy játékosai mindent megtettek a sikerért, és nem voltak messze attól, hogy ezt elérjék.

„Az első félidő ezt mutatta, abban nagyon jól játszottunk. A másodikban szereztünk egy gólt, de mindjárt kaptunk is, ami nehezen volt feldolgozható” – idézte az MTI a szövetségi kapitányt, aki kiemelte: büszke a csapatára, és arra, ahogyan a játékosok a pályán és azon kívül viselkednek.

„Azért jöttünk a világbajnokságra, hogy megmutassuk, mi hogyan focizunk, és ezt részben meg is tettük. Tanulnunk kel az itteni mérkőzésekből. A csapat mindenesetre előrelépett, van saját játékstílusunk és vannak nagyon elkötelezett játékosaink” – összegzett Berhalter, aki szerint a tornán végig jól dolgozott az együttes védelme, az egész csapat intenzíven futballozott és nehéz volt fogást találni rajta.

Olvasói sztorik