Hírek

Van Dijk megsértődött a kritikus aranylabdás sztárra

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

A holland sajtó szerint kiábrándító mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent a holland labdarúgó-válogatott Ecuador ellen a katari világbajnokság pénteki játéknapján.

A holland közszolgálati televíziót az a Marco van Basten segíti elemzésekkel, akiről mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem ért a futballhoz. A játékosként négyszeres holland és kétszeres olasz gólkirály, háromszoros holland és olasz bajnok, háromszoros aranylabdás, kétszeres BEK-győztes, Európa-bajnok klasszis dolgozott szövetségi kapitányként is hazájában – így mondandójának azért van súlya.

Nos, Van Basten azt találta mondani, hogy számára érthetetlen, hogy a legjobb játékos, Virgil van Dijk miért úgy játszott, ahogy.

Szerinte Ecuador egyenlítő góljánál a Liverpool védője egyszerűen nem támadta meg a kapura törő, majd lövő Pervis Estupinánt, ezek után pedig már csak Enner Valencián múlt, hogy kö9nnyedén kihasználja a ziccert és a kapura helyezze a kapusról kipattanó labdát.

Kritikus vagyok Van Dijkkel szemben, mert olyan keveset tesz összességében. Nagyon jó játékos, de neki kezdeményeznie kell. Nem ő a csapatkapitány? De, így neki kell irányítania a játékosokat

mondta Van Basten.

Szerinte a holland válogatott óriási hibát követett el, amikor a gyors vezetés után leálltak és visszavettek a lendületből.

„Szerintem Virgilnek kellene a vezető szerepet játszania, ő a legjobb játékos a csapatban. Annál több kell, hogy jobbra vagy balra teszed a labdát hátul. Át kell vennie az irányítást, és fel kell vennie a tempót. Sokkal nagyobb felelősséget kellene vállalnia a támadásszervezésből is.”

A meccset követően a holland újságírók szembesítették Van Dijkot a kritikákkal, mire a védő annyit reagált, úgy érzi, megtette a tőle telhetőt.

Szerintem Marco sohasem pozitív. És neki könnyű elemeznie a stúdióból

mondta kissé sértődötten.

„Nem mondom, hogy fantasztikusan játszottam, egyáltalán nem. De amiket arról mondanak, hogy kudarcot vallottam kapitányként, azzal nem tudok mit kezdeni. Én mindig a lehető legjobb módon vezetem a csapatot.”

Olvasói sztorik