Hírek

Kane: Ez egy világbajnokság, nem arathatunk mindenki ellen fölényes győzelmet

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mindkét válogatott örül, hogy nem kapott gólt – ez derült ki a péntek esti, 0-0-s döntetlennel végződött Anglia-Egyesült Államok labdarúgó világbajnoki csoportmérkőzés után adott nyilatkozatokból.

A B csoport második fordulóját követően az angolok vezetik a négyest négy ponttal, az amerikaiak két ponttal a harmadikak.

Nem ez volt a legjobb meccsünk, ez biztos. Tulajdonképpen sokat birtokoltuk a labdát a fontos helyeken, kicsit azonban hiányzott a hidegvér. Harcolnunk kellett. Minden tisztelet az ellenfélnek, jól játszott.

Ez egy világbajnokság, nem arathatunk mindenki ellen fölényes győzelmet. Az nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt és jó helyzetben vagyunk a csoportban

– értékelt Harry Kane, az előző vb-n elődöntős, tavaly Európa-bajnoki döntős angolok csapatkapitánya.

Gregg Berhalter, az amerikaiak szövetségi kapitánya is a mérkőzés harcosságát emelte ki.

„Mindkét csapat nehézzé tette a másik életét. Mindig jó, amikor egy világbajnokságon kapott gól nélkül zársz egy meccset. Még nem végeztük el a dolgunkat, kedden nyernünk kell. Ha sikerül, öt ponttal bejutunk a nyolcaddöntőbe”.

A B csoport zárófordulójában Wales-Anglia és Irán-Egyesült Államok összecsapásokra kerül sor.

Kapcsolódó
Nem a futball nyert, hanem egy kicsit mindenki veszített az angol-amerikain – ez történt a vb 6. napján
Sztereotipizált közvetítés, fésületlenül játszó szenegáliak, felismerhetetlen hollandok, hősiesen küzdő irániak, és teljesen ötlettelen angolok – röviden így lehetne összefoglalni a pénteki játéknapot. Bár két csapat is továbbjuthatott volna már, egyiknek sem sikerült, míg a házigazda Katar az idei világbajnokság első kiesője.
Olvasói sztorik