Hírek

69 éves liverpooli legenda: Ilyen gyenge Costa Rica ellen én is játszhattam volna

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
Döbbenetesen gyenge teljesítménnyel rukkolt elő Costa Rica labdarúgó-válogatottja, amely megsemmisítő, 7-0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól a világbajnokság E csoportjának nyitó fordulójában.

A statisztikák szerint a közép-amerikai csapat egyetlen egyszer nem próbálkozott lövéssel, amire 1966 óta másodszor volt példa. Ami kínos, hogy 1990-ben ugyancsak Costa Rica produkált hasonlót, akkor Brazília ellen volt ennyire impotens. Más kérdés, hogy 32 éve mindössze 1-0-ra kapott ki, és végül Skócia és Svédország legyőzésével továbbjutott.

A televíziós szakkommentátorként dolgozó Gary Neville is teljesen értetlenül állt a történtek előtt. A Manchester United korábbi 85-szörös válogatott játékosa visszaemlékezett a 2014-es vébére, ahol Anglia azonos csoportban szerepelt a közép-amerikaiakkal, akik első helyen jutottak tovább, és Anglia elleni 0-0-val kiejtették a nagy riválist.

Abból a válogatottból, amely kiejtett bennünket 2014-ben még most is itt volt öt játékos. Akkor fantasztikusan futballoztak, nagyszerű energiákat szabadítottak fel, nos ebből most semmit sem láthattunk. Fogalmam sincs, mi történt.

A szintén szakértőként dolgozó egykori liverpooli skót legenda, a 69 éves Graeme Souness azt állította, akár játszhatott is volna az első félidőben.

„Spanyolország tökéletesen játszott, ha két részre osztotta volna a keretét egy edzőmeccsre, akkor a B csapat versenyképesebb lett volna a gyenge Costa Ricánál. Az első félidőben akár én is játszhattam volna Sergio Busquets helyén, soha senki nem volt a közelében, amikor labdát szerzett, hagyták, senki sem akadályozta” – viccelődött.

Luis Fernando Suarez, a Costa Rica-i válogatott szövetségi kapitánya úgy nyilatkozott, megpróbálja összeszedni a ripityára vert csapat darabjait, hogy az E csoport hátralévő meccsein Japán és Németország ellen sokkal jobb teljesítményre legyen képes.

El kell ismernem, hogy rosszak voltunk, aggódunk, hogy a csoport nem fog kijutni ebből a gödörből.Remélem, sikerül rövidre zárni a dolgokat, és elkezdhetünk készülni a japánokra.

Kapcsolódó
Spanyolország megsemmisítő vereséget mért Costa Ricára
Tíz percig volt meccsben Costa Rica, onnantól csak közelről nézte, ahogy szétveri őt Spanyolország.
Olvasói sztorik