Hírek

Zoknija miatt nem engedték be a vb-meccsre a dán szurkolót

Örkény István egy kötetnyi egypercest írhatott volna a katari labdarúgó-világbajnokság mindennapjairól, az újabb adalékot ezúttal egy dán szurkoló szolgáltatná, akit a zoknija miatt kapcsoltak le a biztonságiak.

Arról már beszámoltunk, hogy a FIFA szankciókat helyezett kilátásba, ha a csapatok szivárványos karszalaggal lépnek pályára, ezt követően egy amerikai újságírótól megtagadták a belépést a hétfői, Wales elleni mérkőzésre, mert hasonló motívummal ellátott pólóban volt.

Hasonlóképpen járt egy dán szurkoló, Christoffer Pederstrup is, aki a Tv2.dk beszámolója szerint szivárványos zokniban és One Love-karszalaggal próbált átcsúszni az Egyesült Államok–Wales mérkőzés jegyellenőrzésén, sikertelenül.

„Egy őr megállított, rám nézett és azt mondta, hogy menjek ki, és tegyem be a zoknimat és a karszalagomat egy raktárba. Kérdezem, hogy miért, mire újra és újra azt válaszolta, hogy le kell vennem. Egyértelmű volt, hogy nem ez nem lehet vita tárgya” – mondta.

A dán azonban nem volt hajlandó megkockáztatni, hogy holmija elkeveredjen, ezért kockáztatott és a zoknit annyira lehúzta, hogy a cipője eltakarja, a karszalagot pedig zsebre vágta, majd egy másik bejáraton bejutott a lelátóra.

Bár megfordult a fejében, hogy ha már bejutott, visszaveszi mindkettőt, végül úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy kivezessék.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik