Hírek

Csak pólócserével engedték be a riportert, eltűntek a szurkolók jegyei a FIFA-applikációból

Még csak a világbajnokság második napjánál tartunk, de már látszik, hogy a következő egy hónap a botrányos felhangokról szól majd. A legfrissebb hírek szerint az egyik amerikai sportriportert, Grant Wahlt nem engedték be a Wales elleni esti mérkőzés helyszínére, mert szivárványszínű pólót viselt.

A biztonsági őr azt közölte vele, át kell cserélnie, mert ez nem megengedett.

Korábban kiderült, hogy a FIFA jegyértékesítő alkalmazása összeomlott, a rajta lévő jegyek, amelyekkel a szurkolók a stadionba való belépést tervezték, eltűntek a fiókokból. Ez előbb az angol szurkolókat érintette az Irán elleni összecsapáson, de hasonlóképpen jártak az amerikai drukkerek is.

Az ESPN forrásai azt mondták, hogy a FIFA tisztában van a problémákkal, és dolgozik azok megoldásán.

Hétfőn nem ezek voltak az első meglepő esetek. Hét válogatott, Belgium, Dánia, Németország, Hollandia, Svájc, Anglia és Wales szövetsége közös közleményt adott ki, amelyben arról írtak, hogy a FIFA szankciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha a játékosok viselnék többszínű szívvel, One Love-felirattal ellátott karszalagot a pályán.

„Készek voltunk büntetést fizetni az öltözködési szabályok megsértéséért, de a játékosainkat nem hozhatjuk olyan helyzetbe, hogy egy karszalag miatt sárga lapot kapjanak, vagy akár lekényszerítsék őket a pályáról” – írta az FA.

A német szövetség elnöke, Bernd Neuendorf élesen bírálta a FIFA eljárását. „Példátlan eseményt élünk meg a világbajnokságok történetében” – mondta, és a nemzetközi szövetség hatalmi demonstrációjának titulálta a lépést.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik