Hírek

Ennyit a bojkottról: ugyanúgy kapkodnak a katari vb-jegyek után a szurkolók, mint máskor

Ryan Pierse/Getty Images
Ryan Pierse/Getty Images

A katari világbajnokságra már majdnem 2,9 millió belépőt adtak el, közölte októberben Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke.

Kivételesen télen rendezik meg a 2022-es vébét, méghozzá Katarban, amely rendkívül nagy felháborodást keltett a világban. Nem csak az időpont megváltoztatása miatt, amely a versenynaptárat is befolyásolja a jelenlegi szezonban, hanem maga Katar miatt is. A tornára épített stadionokban különböző beszámolók szerint többezer munkás halt meg embertelen munkakörülmények között, emellett pedig többek között a nők, homoszexuálisok egyenjogúsága is hiánycikk az országban.

Mindezek ellenére a 2,9 millió érdeklődő megfelel az elmúlt két világbajnokságon gyűjtött adatoknak, vagyis nem lett kisebb az érdeklődés a focivébé iránt.

A Statista.com cikke szerint Katar mellett az Egyesült Államokban, Szaúd-Arábiában, Angliában, Mexikóban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Argentínában, Brazíliában, Franciaországban és Németországban az eddiginél nagyobb az érdeklődés a jegyekre.

Kapcsolódó
A FIFA nem engedi meg a dánoknak, hogy edzőmezükkel üzenjenek
A nemzetközi szövetség politikamentes világbajnokságot hirdetett, úgy tűnik, ezt be is akarja tartatni.
Olvasói sztorik