Hírek

„Ennél rosszabbak már nem lehetünk” – így rázta fel a csapattársait Mbappé a vb-döntő félidejében

Twitter
Twitter
Argentínának háromszor kellett megnyernie a döntőt a katari világbajnokságon, Franciaország kétszer is felállt a padlóról. Kiderült, Kylian Mbappé nem csak a góljaival segített csapatán.

Sokáig emlékezetes aranycsatát vívott egymással Argentína és Franciaország a katari világbajnokságon, a 2-2-es rendes játékidőt, majd a hosszabbításban esett további egy-egy gólt követően tizenegyesekkel dőlt az első hely sorsa. A franciák vb-szerepléséről, ahogy ahhoz lassan már hozzászokhatunk, mindig készül egy kulisszák mögötti dokumentumfilm, amit kedden este már le is vetített a TF1.

Ebben sok minden mellett bepillanthatunk abba is, mi hangzott el a félidőben a francia öltözőben. Az első 45 percben Argentína lefocizta a pályáról a címvédőt, meglepő volt a két csapat közti különbség, Angel Di María és Lionel Messi vezetésével pedig a dél-amerikai csapat vezetett 2-0-ra. A szünetben aztán, míg a többiek ezzel-azzal babráltak, Kylian Mbappé szólt pár szót a többiekhez.

Ennél rosszabbak már nem lehetünk. Visszamegyünk a pályára, és csináljuk meg. Kaptunk két gólt, de vissza tudunk jönni. Baszki, srácok, négyévente van csak ilyen!

mondta Mbappé, akihez csatlakozott a szövetségi kapitány, Didier Deschamps is, aki arról beszélt, hogy az argentinok annyival jobbak, hogy ők úgy játszottak, mintha egy vb-döntőn lennének, míg a franciák nem. A kapitány még rá is csapott az asztalra, hogy nyomatékosítsa a szavait.

Nem lett elsöprő a változás a második félidő elején, sokáig kellett várni egyáltalán az első kapura lövésre is, aztán a franciák meseszerűen feltámadtak, Mbappé szerzett két gólt és jöhetett a hosszabbítás. Franciaország ekkor kicsit visszább vett, Messi a második góljával megint Argentínának szerzett vezetést, de Mbappénak erre is válasza, sőt Randal Kolo Muani a 123. percben megnyerhette volna a meccset, de Emiliano Martínez lábbal óriásit védett.

A tizenegyeseket már az argentinok bírták jobban.

Olvasói sztorik