Hírek

„Nem tud eleget a futballról” – az argentin kapus visszaszólt Mbappénak

William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

Az elmúlt négy focivébét európai csapat nyerte (2006: Olaszország, 2010: Spanyolország, 2014: Németország, 2018: Franciaország), és a francia válogatott sztárja, Kylian Mbappé májusban azt magyarázta, hogy az európai dominancia hátterében az állhat, hogy a dél-amerikai foci elmarad minőségében az európaitól, épp ezért a kontinens két nagyágyúja, Brazília és Argentína nincs igazán komoly erőpróbára készítve.

Nos, Argentína a mostani vébén megmutatta, hogy továbbra is számolni kell vele, a szaúdiak elleni vereség után a kétszeres világbajnok összekapta magát, és bemasírozott a döntőbe,

úgy, hogy közben három európai csapatot is legyőzött (Lengyelország, Hollandia, Horvátország).

A döntőben is egy európai ellenfél következik, a címvédő Franciaország, és az argentin kapust, Emiliano Martínezt megkérdezték a finálé előtt, mit szól Mbappé korábbi kijelentéséhez.

„Nem tud eleget a futballról, és sosem játszott Dél-Amerikában. Ha nincs meg a megfelelő tapasztalatod, akkor lehet, jobban teszed, ha nem beszélsz az adott témáról. De mindegy is, nagyszerű csapat vagyunk, ezt a döntőbe jutás is bizonyítja” – mondta Martínez.

Az argentin-francia döntő 16 órakor kezdődik.

Olvasói sztorik