Hírek

„Nem félünk” – nincs pánik a franciáknál a vb-döntő előtt

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP
Higgadt nyilatkozatokat adtak a kerettagok az Argentína elleni aranycsata előtt, noha megbetegedések és sérülések is hátráltatják a felkészülést.

Nem zavartalan a francia labdarúgó-válogatott felkészüli a világbajnoki döntőre. A címvédőnél a védelemből Dayot Upamecano, a középpályáról pedig Adrien Rabiot dőlt ki a Marokkó elleni elődöntő előtt megfázásos tünetekkel, legutóbb pedig Rafael Varane és Ibrahima Konaté betegedett meg, de Kingsley Coman is karanténba került.

Az érintett játékosok egyelőre el vannak különítve a többiektől.

Minderről Kolo Muani, a Marokkó elleni meccs második gólját (a becserélése után 44 másodperccel) szerző csatár beszélt a BBC-nek, hozzátéve, hogy távolságtartási szabályokat vezettek be a francia csapaton belül, amihez mindenki tartja magát. Egyetértett vele Osumane Dembélé is:

Nem félünk a vírustól. Megtettük az óvintézkedéseket, azt hiszem, minden készen áll majd

idézi a BBC a szélsőt.

A lebetegedő játékosok közül Varane töltött eddig a legtöbbet a pályán, öt mérkőzésen 408 percet, de Rabiot és Upamecano is négyszer volt kezdő, és Konaté lábában is van 286 játékperc. Coman játszott eddig a legkevesebbet, de öt meccsen (négyszer csereként) azért így is pályára lépett.

A legfrissebb hírek szerint Aurélien Tchouaméni a csípőjével, Théo Hernandez pedig a térdével bajlódott, így a pénteki edzést ők is kihagyták. A felvételek alapján megtizedelt keret végezte csak a gyakorlatokat.

Franciaország a győzelme esetén a harmadik olyan nemzet lehetne, amely meg tudja védeni a címét Olaszország (1934, 1938) és Brazília (1958, 1962) után. A franciák és az argentinok is harmadik világbajnoki sikerükre hajtanak.

A döntőt vasárnap 16 órától rendezik.

Olvasói sztorik