Hírek

Két marokkói kulcsjátékos sem lép pályára a bronzmeccsen

Alex Grimm/Getty Images
Alex Grimm/Getty Images

Nem lép pályára a katari világbajnokság bronzmeccsén Romain Saiss és Nusszair Mazraui sem, közölte a marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Valid Regragui.

Az első afrikai csapatként elődöntőbe jutott együttest megtizedelték a sérülések, ráadásul az elődöntőben is sorra jöttek a kényszerű változtatások:

  • Najef Aguerd kezdett volna, de a bemelegítésnél megsérült,
  • a csapatkapitány, Saiss 20 perc után mutatta, hogy cserét kér,
  • míg a védelem szintén oszlopos tagjának számító Mazraui is csak egy félidőt bírt a franciák ellen.

Ezek után jogosan merült föl kérdésként a pénteki sajtótájékoztatón, kik azok a játékosok, akikre már nem számíthat a csapat az utolsó mérkőzésen. Regragui elárulta, hogy a felsorolt trióból talán csak Aguerd játszik majd szombaton, de az ő játéka is kérdészes, ahogyan Juszef En-Neszirié is.

Mentálisan nehéz lesz, de lehetőséget kapnak azok, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán. Tudjuk, hogy már most is nagyszerű eredményt értünk és mindenki büszke ránk. Akár már ma kirohannának a játékosaink, hogy a végsőkig harcoljanak, pedig nagyon a képességeik határáig hajtottuk őket. De nem akarjuk kitenni őket semmilyen kockázatnak

mondta Regragui a mérkőzés előtt.

A bronzmeccset szombaton délután négykor rendezik, a legutóbbi ezüstérmes Horvátország lesz Marokkó ellenfele. A két csapat már a csoportkörben is találkozott egymással, akkor 0-0 lett a végeredmény.

Olvasói sztorik