Hírek

Az angol csapat egy kóbor macskával tér haza

A háromoroszlánosoknak a kupa helyett egy cicával kellett beérniük Katarban.

A januári igazolási időszak idején Dave a katari meleget az angol hidegre cseréli – írta a BBC. Dave nem egy focista, hanem egy kóbor macska, ami főleg a Manchester City két játékosának, John Stones és Kyle Walker szívét melengette meg, és volt a csapat nem hivatalos kabalaállata.

Úgy volt, hogy a cicát csak akkor viszik haza, ha sikerül megnyerniük a világbajnoki trófeát, de aztán máshogy alakultak a dolgok.

Stones azt mesélte, hogy mikor megérkeztek a katari szállásukhoz, bukkant fel Dave, aztán minden éjjel jelentkezett ételért.

Egyszer csak ott termett, így most örökbe fogadtuk, én és Stonesy

– nyilatkozta az angol szövetség médiacsatornájának Walker, aki azt mondta, mindenki kedvelte a macskát, de állítólag ez nem teljesen van így, Bukayo Saka például felpattant a vacsoraasztaltól, mikor először megpillantotta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

England football team (@england) által megosztott bejegyzés

A cica a „Big Dave” nevet azért kapta „mert egy jó név”, és mert kezdett pofátlan lenni, ha ételről volt szó.

A kóbor macskák nem ritkák a katari éttermeknél, hoteleknél, de Dave-re felkapta a figyelmét a média is, a Franciaország elleni negyeddöntő előtt Walkert kérdezték is róla a sajtótájékoztatón. A hátvéd elmondta, hogy Dave jól van, annak ellenére, hogy egy kicsit összekapott egy másik macskával.

A területért és az ételér harcoltak, de jól van.

A közösségi oldalak egy másik híres cicája, Larry már üdvözölte is a csapatban.

Dave mindössze két órával a válogatott távozása után hagyta el Al-Vakrát, de neki jóval hosszabb lesz az út. Először egy helyi állatorvoshoz megy, ott vérvizsgálaton esik át, védőoltásokat kap, majd négy hónapot tölt karanténban, mielőtt tényleg útnak indulna.

Bár lehet, hogy a futball nem jön haza, de Dave, a macska igen

– vonta le a konklúziót a BBC újságírója.

Olvasói sztorik