Hírek

„Argentína nem csak Messi” – nem készülnek rá külön a horvátok

Tnani Badreddine / DeFodi Images via Getty Images
Tnani Badreddine / DeFodi Images via Getty Images

A horvát válogatott játékosai nem Lionel Messire, hanem az argentin csapatra fókuszálnak elsősorban a két együttes keddi elődöntős csatája előtt a katari labdarúgó-világbajnokságon. A 2018-as ezüstérmes a negyeddöntőben tizenegyespárbajban ejtette ki a torna favoritjai közé sorolt Brazíliát, és úgy készül, hogy kedden egy újabb esélyest búcsúztatna. Josip Juranovic, a horvátok védője kiemelte: nem hiszi, hogy bárkitől félniük kellene, inkább saját magukra koncentrálnak, valamint arra, hogy a legjobbjukat nyújtsák.

„Sikerünk titka az összetartásunk, az egységünk. Úgy viselkedünk és játszunk, mintha egy család lennénk” – mondta.

Bruno Petkovic, a horvátok támadója szerint nincs konkrét tervük Messi semlegesítésére, legalábbis egyelőre.

Nem kizárólag az ellenfél egy játékosának a megállítására készülünk, hanem az egész csapatra. Csapatként kell őket feltartóztatnunk, nem pedig egy ember kikapcsolásával, szoros emberfogással. Argentína nem csak Messi

– mondta.

A horvátok játékát alapjaiban határozza meg a Luka Modric által irányított középpályássor teljesítménye, amelyben Mateo Kovacic és Marcelo Brozovic jut még szerephez, és amelyet Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya a világ legjobb középső sorának minősített a brazilok elleni győzelmet követően. A szakember véleményével messzemenően egyetértett Juranovic is.

Amikor nekik passzolod a labdát, az ott nagyobb biztonságban van, mint amikor a pénzedet a bankba teszed. Minden nagyon egyszerű tud lenni, amikor velük játszhatsz

– nyilatkozta Juranovic.

A 35 éves Messi a katari torna előtt azt mondta, hogy ez lesz az utolsó vb-je, az 1002. tétmeccse lehet a horvátok elleni elődöntő, és ötödik vb-jén a 25. találkozója, amellyel beérheti a rangsor élén álló Lothar Matthäust. Tekintve, hogy az argentinokra egy helyosztó mérkőzés még biztosan vár a katari vb-n – a bronzmeccs vagy a döntő –, Messi meg is előzheti a németek korábbi kiválóságát. Messi hétszeres aranylabdásként vitathatatlanul minden idők egyik legjobb futballistája, de a vb-ken eddig nem volt szerencséje, legmesszebb 2014-ben jutott, amikor döntőt játszhatott.

A Horvátország-Argentína elődöntőt kedden 20 órától Luszailban rendezik, míg a másik elődöntőre, a Marokkó-Franciaország mérkőzésre szerdán al-Horban kerül sor, ugyancsak 20 órától.

Olvasói sztorik