Hírek

Guardiola, Ancelotti és Mourinho is jelölt lehet a brazil kispadra, Ronaldo mindegyiküket tárt karokkal várja

Buda Mendes/Getty Images
Buda Mendes/Getty Images

Ronaldo, a brazilok kétszeres világbajnok labdarúgója szívesen látna neves külföldi edzőt a válogatott élén.

A katari vébén egyik legnagyobb esélyesnek kikiáltott együttes büntetőkkel kikapott Horvátországtól a negyeddöntőben, ám Tite szövetségi kapitány eleve csak a torna végéig vállalta el az edzői posztot. Brazíliában számos neves edző neve fölmerült, Ronaldo pedig egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy mindegyiküket szívesen látná Tite helyén.

Szívesen látnék a brazil válogatott szövetségi kapitányaként olyan neveket, mint Josep Guardiola, Carlo Ancelotti vagy José Mourinho, de nem én választok, majd meglátjuk, mi fog történni. Ezek a nevek Brazíliában merültek fel, azt sem tudom, hogy valóban a jelöltek között szerepelnek-e vagy sem

– közölte a fenomén, aki szerint  nem mindenki nyitott a külföldi edzőkre annyira, mint ő.

Ronaldo szerint a horvátok elleni negyeddöntőben csupán az hiányzott, hogy az előny birtokában a lefújásig okosabban, taktikusabban futballozzon a csapat. Neymarról is elmondta a véleményét a legendás csatár, szerinte biztos, hogy végül nem mondja le a válogatottságot, és még erősebben tér vissza.

„Fiatal, akár a következő világbajnokságon is játszhat. Büszke vagyok rá, ahogyan az elmúlt hat hónapban megmutatta elhivatottságát a brazil válogatott iránt.”

Olvasói sztorik