Hírek

Hozzáállásával kiakasztott mindenkit, haza akarták zavarni a játékost a focivébéről

John Dorton/ISI Photos / Getty Images
John Dorton/ISI Photos / Getty Images

Giovanni Reyna a Borussia Dortmundtól csatlakozott az amerikai válogatott katari vb-keretéhez, ám csak elvétve lépett pályára: hét percet kapott az angolok ellen, majd végigjátszotta a hollandok ellen vereséggel zárult nyolcaddöntő második félidejét, míg Wales és Irán ellen nem játszott. Most kiderült, hogy miért kapott a vártnál kevesebb játéklehetőséget.

Az amerikaiak szövetségi kapitánya, Gregg Belhalter tartott előadást a napokban, ahol arról beszélt, volt egy játékos a vb-keretben, aki sem a pályán, sem azon kívül nem felelt meg a várakozásoknak. És mivel egyetlen játékosról volt szó, elég feltűnő is volt mindez.

Órákig beszélgettünk a szakmai stábbal arról, mihez kezdjünk vele. Annyira extrém volt a helyzet, hogy már le akartuk neki foglalni a repülőjegyet, hogy hazaküldjük

idézi Belhaltert az ESPN.

A kapitány nem nevezte meg, kiről van szó, de aztán a sajtóban elterjedt, hogy Reyna az említett labdarúgó és különösen az edzésmunkájával voltak elégedetlenek. Belhlater később azt mondta, lényegtelen, ki volt a játékos, de az edzők a maguk részéről arra kérték, kérjen bocsánatot az egész csapattól, és magyarázza el nekik azt is, miért teszi mindezt. A kommunikáció ugyanis az, ami előre viszi a dolgokat.

„Ami a lenyűgöző az egészben, hogy miután bocsánatot kért, a többiek egyesével elmondták neki, nem hozta azt a szintet, amit csapattársként vártak tőle és változást szeretnének. Kézbe vették a dolgokat. És attól a naptól kezdve nem volt probléma azzal a játékossal” – mondta Berhalter.

Az USA csapata a Wales és az Anglia elleni döntetlenjét követően legyőzte Iránt és a második helyet csípte meg a csoportjában, a nyolcaddöntőben viszont 3-1-re kikapott Hollandiától.

Olvasói sztorik