Hírek

Cristiano Ronaldo: Soha nem fordítanék hátat a csapattársaimnak és a hazámnak

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Cristiano Ronaldo, a katari labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőjében búcsúzott portugál válogatott kiválósága nyitva hagyta a kérdést, hogy a jövőben pályára lép-e még a nemzeti csapatban.

A 37 éves, ötszörös aranylabdás csapata egyenes kieséses szakaszban játszott két mérkőzésén egyaránt csereként lépett pályára. A Svájc elleni nyolcaddöntőt 6-1-re megnyerték a portugálok, a Marokkó elleni negyeddöntőt viszont 1-0-ra elveszítették.

Cristiano Ronaldo vasárnap közösségi oldalán kifejtette: itt az ideje, hogy mérleget készítsen a vb-ről, azzal kapcsolatban azonban nem szándékozik végleges választ adni, hogy a jövőben lesz-e még válogatott vagy sem. Hozzátette, ebben a kérdésben nincs értelme elhamarkodottan dönteni, viszont mindenkinek tudtára szeretné hozni, hogy sokat beszéltek, írtak és spekuláltak vele kapcsolatban a vb alatt sok mindenről, de Portugália iránti elkötelezettségében egyetlen pillanatra sem bizonytalanodott el

Mindig egy portugál voltam, aki a közös célunkért küzdött. Soha nem fordítanék hátat a csapattársaimnak és a hazámnak

– idézte az MTI.

Ronaldo szombaton 196. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel beállította a kuvaiti Bader al-Mutava válogatottsági rekordját. Ezeken 118 alkalommal volt eredményes, amivel egyedüli rekorder a világon. A portugál klasszis öt vb-n összesen 22 meccsen játszott, és mind az öt tornán szerzett gólt, ami senki másnak nem sikerült még.

„Mindig nagyszerű társakkal játszhattam a válogatottban, amelyet portugálok milliói támogattak. Én mindenemet beleadtam és mindenemet a pályán hagytam, amim volt. Soha nem riadtam vissza egy ütközettől, és soha nem adtam fel azt az álmot, ami sajnos most véget ért” – írta.

A támadó szerint a vb-szereplés kapcsán mindenki levonja majd a saját következtetéseit, neki azonban nincs más mondanivalója.

Köszönöm Portugália! Köszönöm Katar! Az álom szép volt, amíg tartott

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik